gril

Wasze pomysły i propozycje. Przepisy na ciasta, potrawy, drinki itd...

Moderator: Moderatorzy

MARKKO

Post autor: MARKKO »

poptrawy ostro zakrapiane
to woda po zbójnicku
przepis to litrowej butelki wody wlewamy półlitra spirytusu
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

:mrgreen:
MARKKO

Post autor: MARKKO »

tak wracajac do tematu kiebłasek z browarem nie było ale za to ostre potrawy jak najbardzie :P
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

MARKKO TO SIE DA NADROBIĆ :mrgreen: TYLKO TRZEBA PAMIETAC OTYM :mrgreen: BO ZAMIAST ZAKRAPIAĆ GRILLA TO MY ZAKRAPIALISMY SIEBIE :mrgreen:
Blazey

Post autor: Blazey »

Można fajnie przygotować mięcho w marynacie z dodatkiem wódki lub śliwowicy. Alkohol spowoduje, ze mięso będzie bardziej kruche i szybciej się upiecze, a śliwowica pozostawi swój aromat. Można poeksperymentować.
Ja robię ostatnio szaszłyki na winie. Przygotowuję sobie najpierw mięso z kurzego cycka, które kroję w kostkę i marynuję w oliwie z przyprawami. A potem otwieram lodówkę i biorę to, co się nawinie :D I na patyczku oprócz kurczaka jest: papryka w kolorach dowolnych (może być nawet marynowana), cebula, pieczarki, boczek, plasterki cukinii (najlepiej cukinię pokroić, rozgnieść kilka ząbków czosnku, wymieszać go z solą i tak powstałą papką natrzeć plasterki cukinii i pozostawić na kilka minut), pomidory koktajlowe (takie malutkie). Wszystko to w konfiguracjach dowolnych. Jak już siedzą, jak Azja na palu, to posypuje to jeszcze przyprawami i pozostawiam na kilka chwil, by przeszło.
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

Z dzisiejszego wyjazdu nad wode w okolicach Łowicza :)
Załączniki
P1010282.JPG
P1010297.JPG
P1010298.JPG
Awatar użytkownika
Jamszoł
Posty: 22178
Rejestracja: 29 lip 2006, 01:17
Lokalizacja: Kalisz
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Jak by cóś to przez Łowicz dziś przejeżdżałem :mrgreen:
Jadąc przez Sochaczew - Łowicz - Stryków :mrgreen:
Na zdjątkach - fajne tereny.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
ODPOWIEDZ