1.6D przekładka silnika

Moderator: Moderatorzy

audikom

1.6D przekładka silnika

Post autor: audikom »

Czy silnik jak w temacie będzie pasował do jakiegoś modelu MkV czy MkVI.
Mam MkIV z bardzo dobrym silnikiem ale w budzie podłoga się rozlatuje i chciałbym ten silnik przełożyć do czegoś nowszego .
Ma ktoś może doświadczenia w tym zakresie.
Awatar użytkownika
Yagr
Posty: 14536
Rejestracja: 23 lip 2006, 00:12
Lokalizacja: Kraków
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

audikom, o przekładki diesli to do karolMAŁY musisz uderzyć ;)
Polak potrafi!!



ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi



spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
WieSiu
Posty: 23354
Rejestracja: 28 mar 2004, 17:41
Lokalizacja: Wrocław
Pojemność: 1600
Rocznik: 1985
Generacja: MK3
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: WieSiu »

audikom, z tego co mi wiadomo,to pozniejszy 1.8 jest rozwinieciem silnika 1.6 wiec musi pasowac :D Wiadom troszeczke rzeźby w elektryce (na szczecie duzo jej nie ma) i w zaleznosci jaki silnik byl w tym nowszym,to jeszcze uklad paliwowy i bedzie dzialac :D Ale rzeczywiscie niech sie karolMAŁY wypowie
Ford Thuderbird 4.6 1996
Escort 2.0 150KM LPG Cabrio 1991
Suzuki Vitara 1998 2.0 V6
Kymco Super 9 LC 2011

x Orion 1.6 79KM 1985 Automat, Lancia Phedra 3.0 204KM 2004, Windstar 3.0 148KM LPG 1997, Escort 1.8TD 90KM Van 1997, Scorpio 2.9 24v 207KM Sedan 1995, Fiesta 1.3 60KM 5D 1996, Escort 1.6 105KM 3D 1996, Escort 1.8 TD 70KM Van 1999, Puma 1.7 125KM 1998, Escort 1.8 TD 90KM Kombi Ghia 1996, Escort 1.3 60KM LPG 5D 1994/1995, Skoda 105 1984 a potem 1982
karol MAŁY

Post autor: karol MAŁY »

Dziękuje koledzy za zaufanie jakim zostałem obdarzony :mrgreen: a teraz do rzeczy co do silnika z mk4 to po pierwsze zobacz jaką masz skrzynie konkretnie czy mz już z boku cztery otwory aby ją umieścić w nowszej budzie(ja miałem)jeśli nie to szukaj może ktoś ma(ew możesz nabyć na szrocie)(NIE ZAKŁADAJ SKRZYNI Z BENZYNY!!!)bo max prędkośc będzie oscylowała w granicach 110-130 ale siłe będzie miał że lawete możesz ciągać :razz: druga sprawa poduszka silnika z benzyny też nie pasi szukaj z dięsla możesz ew,dorobić płaskownik i powiesić na oryginalnejz mk4 (ja narazie tak mam :mrgreen: )ale żaden diagnosta nie wbije ci przeglądu nawet jak dasz włape po trzecie elektryka tu już jest naprawde prosto możesz zrobić mixa benzyno-diesla tzn.czujniki woda i olej podłanczasz z benzyniaka a przekażnik od świec robisz osobno czyli ten gruby który idzie do klemy dajesz go tak samo w nowej budzie ten z kontrolki świec przedłużasz i podpinasz go do licznika pod pin nr 9(jutro sprawdze żebyś nie narobił sobie kuku) ew tak jak ja mam szukaj wiązki z diesla i masz wszystko git(nie mniej przy tym, życze ci powodzenia :mrgreen: )jutro postaram ci się porobić foty co i jak i wyśle ci na PW aaaaaaaaa i jeszcze układ paliwowy jak kupisz benzynke to musisz wywalić dwie rzeczy :mrgreen: pompe paliwa w jej miejsce zamontuj kawałek rurki tej samej długości co pompa i druga rzecz wlew paliwa przez tąklapke to raczej nie zatankujesz możesz ją potraktować z śrubokręta i młotka :mrgreen: albo kupić oryginalny wlew z dięsla

[ Dodano: Sob 11 Wrz, 2010 ]
I co kolego pomysł z przekładką umarł?oj nie wiesz co tracisz :mrgreen:
ODPOWIEDZ