Do "komputerowców"
Moderator: Moderatorzy
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Kolejny problem z kompem mojej mamy 
Co 2-3 dni zmienia jej się data na 4 luty 2005
zmienia się też godzina.
Co może być powodem takiej zmiany? Przez to nie wchodzą jej aktualizacje i jest problem z otwieraniem niektórych stron
Mama mówi że nic nie robi z datą bo nawet nie wie gdzie i jak
Co 2-3 dni zmienia jej się data na 4 luty 2005
Co może być powodem takiej zmiany? Przez to nie wchodzą jej aktualizacje i jest problem z otwieraniem niektórych stron
Mama mówi że nic nie robi z datą bo nawet nie wie gdzie i jak
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Kontakt:
spoko tylko że to stary laptop i strach to rozkręcaćJamszoł pisze:Padnięta bateria/akumulatorek na płycie głównej
oooo... dzięki za szczegółowy opis...MinisterQ pisze:To taka duża srebrna pastylka wpięta w płytę główną na zatrzaski
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Ale to raz na tydzieńMinisterQ pisze:Można też zapodać automatyczną synchronizację czasu z czasem pobieranym z jakiegoś serwera - kliknij dwa razy na godzinę na pasku zadań, i zakładkę "czas z internetu". Jak tam wpiszesz adres serwera do synchronizacji czasu (ja mam wpisane tempus1.gum.gov.pl) to windows co tydzień będzie synchronizował czas komputera z tym serwerem.
Sa programy na laptopy i nie tylko - różne zegarki
Są takie co zaraz po uruchomieniu Windowsa - odpalają sie w autostarcie i przy uruchamianiu od razu synchronizuja się z wzorcem atomowym
Masz wtedy zawsze czas ideał .
Tu masz darmowy - http://www.dobreprogramy.pl/Atomic-Cloc ... 12387.html
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
novy, masz coś ze skojarzeniami plików pokićkane. Pisząc o "dysku" masz na myśli partycje dysku twardego? Czy też jakiś przenośny sprzęt? Własciwie to system każdy dysk twardy powinien traktowac jako zwykły folder i otwierać z dwukliku.... może jednak jakiegoś pasożyta załapałeś??
Ewentualnie możesz miec jakiś problem z systemem plików na tym dysku co próbujesz otwierac a eksplorator systemu nie potrafi otworzyć partycji w systemie plików którego nie rozpoznaje..... Na to powinno pomóc uruchomienie chkdsk'a: mój komputer>>ppm na problematycznym dysku>>właściwości>>narzędzia>>sprawdzanie błędów>>sprawdź>> zaptaszkuj opcję "automatycznie naprawiaj błędy systemu plików">>rozpocznij. Jeśli problem tkwi w systemie plików to może pomóc.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 20:51 przez Yagr, łącznie zmieniany 1 raz.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
- S3ci0r
- Pojemność: 1988
- Rocznik: 1997
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Hatchback
zainstaluj antywirusa i przestankuj dokładnie cały komputer, na bank masz zawirusowanego auto-runem jakimś, aby sprawdzić czy tak jest to w narzędziach > opcje folderów > zaznacz pokazywanie ukrytych plików i odznacz ukrywanie chronionych plików systemu (czy jakoś tak). wejdź bezpośrednio na dysk, powinien znajdować się ukryty plik autorun.inf. zanim zaczniesz skanować kompa wyłącz opcję przywracania systemu (PPM na mój komputer > właściwości > przywracanie systemu > zaznacz: wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach) stamtąd może się wirus odnowić. z darmowych programów anty-wirusowych polecam avg free edition (www.avg.pl) dobry program i nie muli kompa tak jak avast.