Do "komputerowców"

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

S3ci0r, i tak zrobię
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Kudłaty_EZG

Post autor: Kudłaty_EZG »

u Yanka nie wiele zmieniło :P
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie :DDD
Awatar użytkownika
novy
Pojemność: 1000
Rocznik: 2000
Nadwozie: SUV

Post autor: novy »

S3ci0r pisze:wywal avasta a problemy ustaną takie moje zdanie, polecam AVG Free Edition: http://www.avg.pl/pobierz/darmowyantywirus.html

mam free 2012 i nie powiem żeby było tak różowo :???:
Mała zielona strzała na podtlenku
Awatar użytkownika
S3ci0r
Pojemność: 1988
Rocznik: 1997
Generacja: MK7
Nadwozie: Hatchback

Post autor: S3ci0r »

novy, może masz już kompa grata? :)
GG: 3022309

PMC Team Polska
RTT - Rób Te Tosty :d
Awatar użytkownika
novy
Pojemność: 1000
Rocznik: 2000
Nadwozie: SUV

Post autor: novy »

S3ci0r pisze:novy, może masz już kompa grata? :)
Do "grata" to mu baaaardzo duuuuuuuuuużo brakuje :razz: :razz:
Po prostu jak antywirus zaczyna cokolwiek robić to zaczyna przymulać,na szczęście nie cały czas :lol: :lol:
Mała zielona strzała na podtlenku
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Avast jest antywirem który najmniej zamula - wszystkie pozostałe mulą
Lepiej powyłączaj lub wywal to czego nie używasz
A jeśli wywalisz w ogóle antywira to wchodź tylko na naszą stronę i nigdy nie odbieraj maili
Bo zanim przeskanujesz swego kompa na jakimś onlajnowym skanie to możesz już nie mieć czego skanować
Mój ojciec był taki cwaniak - po co mu antywirus - przecie nigdzie nie wchodzi na nieznane strony .
2 miechy temu zmienił kompa bo wirus mu rozp... dokumentnie wszystko .
Słuchaj fachowców i życzę Ci powodzenia :607:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Kudłaty_EZG

Jamszoł, dopóki nie kupiłem tego lapka anywira prawie nie miałem i jakoś było ok
dysk zdechł w sześcio letnim kompie dopiero- a lekko ze mną nie miał

wirusy które mogą uszkodzić sprzęt to zagrożenie praktycznie zerowe i tu akurat avast czy inny darmowy śmieć niewiele pomoże

Jurek jeśli chodzi o kompy to ja osobiście na Twoją opinię bym w ogóle nie patrzył- co innego jesli chodzi o sprawy techniczne dotyczące auta- tu jak najbardziej uważam Twoje rady za pomocne
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kwazio

Post autor: Kwazio »

jarekezg, Jamszoł,

Widzę jakieś spięcie :-P ale obaj macie racje :-P hehehe.. Bo komp bez antywirusa sobie poradzi ale jednak będzie coraz wolniejszy.. Aż reinstalacja będzie już nie tylko zabiegiem lecz koniecznością :-) Natomiast Jamszoł dobrze prawi iż antywirus w dzisiejszych czasach to konieczność !! Jeśli robisz przelewy przez neta wędrujesz po stronach z torrentami i ściągasz coś z programy.pl czy inne podobne tego typu strony to głupi Avast darmowy uchroni Cię od wielu infekcji.

Jak dziś dzień pamiętam jak pracowałem w firmie z kompami krótki okres to kiedyś klient miał 1024 różne infekcje na kompie. Fakty system chodził ale uruchamiał się 15 minut i net tak mulił, że nie można było na nim pracować.

Ja do antywirusów godnych polecenia dodałbym jeszcze Nod32 pracuje w tle i w zasadzie tylko jak aktualizuje się raz dziennie to można odczuć to na kompie a tak poza tym pracuje naprawdę przyzwoicie.

Niestety w tej chwili i tak używam Avast, bo jest darmowy a licencja do Nod32 wygasła mi już całkowicie ponieważ moja wersja produktu została już wycofana z update :-( ale po 8 latach od jej wypuszczenia na rynek :-P
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Na plus Avata jest jeszcze to , że bazę wirusów ma rozproszoną i jak gdzieś na świecie jakiś Avast na jakimś kompie wynajdzie wirusa to powiadamia pozostałe - wtedy mamy słynne "Baza wirusów została zaktualizowana"

jarekezg, Może się nie znam na kompach - ale składałem je - uruchamiałem i naprawiałem jak Ty jeździłeś jeszcze we wózku a na chleb mówiłeś ptapta
Powiedz , że nie znam się na obsłudze programów obecnie wychodzących - albo nie znam ich , nie wiem który jest do czego a będziesz bliżej prawdy
To , że jestem fizyczny i naprawiam samochody nie świadczy o tym , że się nie znam na kompach
Takich cwaniaków co mówili , że antywir nie jest potrzebny , znam kilku (mieli mały wydatek na co najmniej nowy dysk)
Więc jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to się zamknij
Jeszcze raz powtórzę - Irek rób jak chcesz ale wiedz , że jak coś Ci wlezie na kompa to ja na 100 powiem Ci - " A NIE MÓWIŁEM "
Wystarczy jeden mail zarażony od kogoś znajomego - którego to majla otworzysz bo to znajomy Ci go przysłał
Tak właśnie miał mój ojciec - dostał maila od kumpla
Gdyby był jakikolwiek antywir to by maila nie otworzył a tak kumpel się pozbył komputera jakieś 30 sekund przed tym jak mój tato otworzył tego maila
Wirus po wejściu na kompa - wysłał swoje kopie do wszystkich , których miał w bazie poczty
Jarek - gdybym miał takiego wirusa i wysłał by on maila do Ciebie - na 100 otworzył byś go , bo to mail ode mnie
Avast nie zezwoli na otworzenie maila zarażonego - nie wpuści Cię na zarażoną stronę - nie wpuści Cię na stronkę , która chce wyciągnąć od Ciebie dane - NIE ZAMULA KOMPA
A jeśli nie zamula kompa to niech sobie pracuje pod spodem

Irek pamiętaj - Ci co radzą , że antywir nie jest potrzebny - nie są właścicielami Twojego kompa .
Jeśli robisz przelewy bankowe to się mocno zastanów czy warto mieć antywirusa czy nie
Scrin z moimi procesami - zobacz Avasta - sprawdza wszystko pod spodem - wszystkie stronki co otwoeram , komp pracuje w tej chwili od 30 minut - zobacz ile Avast już zdążył sprawdzić i zobacz ile zajmuje pamięci - to nie jest tak dużo , więcej zabiera pamięci przeglądarka
Załączniki
Avast.jpg
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Kudłaty_EZG

Ja jednak skupiłbym się bardziej na firewallu + coś antyspyware, ale róbcie jak chcecie.
Ja wiem że 5msc kończy mi się licencja na northona- dostałem w gratisie z lapkiem- i wtedy antywir robi papa z mojego kompa.
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

Kwazio pisze:Niestety w tej chwili i tak używam Avast, bo jest darmowy a licencja do Nod32 wygasła mi już całkowicie
A ja co 30 dni wywalam go i ze strony producenta pobieram wersję testową na kolejne 30 dni.
Awatar użytkownika
S3ci0r
Pojemność: 1988
Rocznik: 1997
Generacja: MK7
Nadwozie: Hatchback

Post autor: S3ci0r »

avast zamula znacznie bardziej kompa niż avg ito jest przetestowane!
GG: 3022309

PMC Team Polska
RTT - Rób Te Tosty :d
Awatar użytkownika
nonam

Post autor: nonam »

Nie wiem co Wy macie za komputery że Wam Avast zamula...
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
przemoCK

Post autor: przemoCK »

Ja osobiście mam AVASTA i nie chcę nic innego.Tyle ode mnie.
Awatar użytkownika
clhseba
Pojemność: 2000
Rocznik: 2007

Post autor: clhseba »

Jeśli komuś zamula AVAST to najwyższa pora zmienić kompa :)
ODPOWIEDZ