ubezpieczenia oc

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

jamszoł, to ciekawe bo we wszystkich przedstawilicielstwach (różnych ubezpieczycieli) powiedzieli mi, ze jak sie nie zerwie umowy najdalej 30 dni przed jej koncem to ulega ona automatycznemu przedluzeniu. zreszta kolega z roboty nie zlozyl wypowiedzenia tylko wykupil drugie, u innegu T.U. to mu przedluzyli stara i przyslali rachunek. jak poszedl do nich z awantura to kazali mu zlozyc wypowiedzenie, które skutkuje po 30 dniach od złożenia i za te 30 dni musiał zapłacic. mial podwojnie ubezpieczone auto. nawet sie zastanawialismy czy mam go przypadkiem nie stuknac - wzialby kase z dwoch polis i bysmy sie podzielili :D
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

cidzej pisze: jak sie nie zerwie umowy najdalej 30 dni przed jej koncem to ulega ona automatycznemu przedluzeniu
I chyba właśnie tak jest.Mówię chyba, bo takie informacje dostałem u poprzedniego mojego ubezpieczyciela.Jeżeli pisemnie nie zerwę umowy, to automatycznie ulega przedłużeniu.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

darcun4 pisze:Jeżeli pisemnie nie zerwę umowy, to automatycznie ulega przedłużeniu.
i tak właśnie jest - chyba że trafiliście na jakąś oryginalną firmę ubezpieczeniową.
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
emceha

Post autor: emceha »

I ja jestem święcie przekonany że bez wypowiedzenia 30 dni przed końcem się nie obejdzie :???: Chyba że Jamszoł ma tyle uroku osobistego i tak oczarowuje Panie w T.U. że dają mu taryfę ulgową i załatwiają za niego wszystko :mrgreen: :razz: ;)
ODPOWIEDZ