Strona 8 z 13
: 04 lut 2008, 22:18
autor: fafq
a ja goloneczke w piwku i z piwkiem

a poza tym jak wielu z kolegów pierogi ruskie
: 04 lut 2008, 22:20
autor: ARIEL
rolada kluski śląskie i modra kapusta to jest rarytas

: 04 lut 2008, 23:28
autor: ELpYndoL
ARIEL, popieram

a do tego jeszcze szklaneczka Śliweczki i wszystko jest jak w bajce

: 05 lut 2008, 19:47
autor: Rob
Mussaka , gyros i inne greckie wynalazki
: 05 lut 2008, 20:10
autor: ARIEL
Yanek pisze: szklaneczka Śliweczki
ty chyba chcesz mnie na tamten świat posłać

: 06 lut 2008, 23:04
autor: orion
żeberka w miodzie

i wiele innych pyszności
: 17 lut 2008, 19:41
autor: ELpYndoL
a ja lubie najbardziej Zimnego Moda

: 17 lut 2008, 20:37
autor: ARIEL
Yanek pisze:a ja lubie najbardziej Zimnego Moda
ja to samo + tylni napend babucia czyli świnki (golonko)

: 17 lut 2008, 20:39
autor: ELpYndoL
to juz pełen wypas

mósimy kiedys powtórzyc taki balecik jak ostatnio było co Pojesc i nietylko

: 17 lut 2008, 20:43
autor: ARIEL
Yanek, ty niemasz pojęcia jak się nie umim doczekać

: 17 lut 2008, 20:47
autor: ELpYndoL
JA TEZ juz tesknie za tym klimacikiem

: 17 lut 2008, 20:52
autor: ARIEL
ja bym proponował już organizowąc sylwestra może się uda z fetp wczesny termin i idzie poplanowć
[ Komentarz dodany przez: MARKKO: Pon 18 Lut, 2008 ]
to zakładaj temat a nie zaśmiecasz inny
: 12 mar 2008, 01:59
autor: Viper
darcun4 pisze:Zrazy, a na drugie kluchy ziemniaczane.
OMLET: 2-3 jajka 2-3 łyżki mąki i 2-3łyżeczki cukru, proszek do pieczenia ( około 1/2 łyżeczki)
Oddzielić żółtka od białek. Białka na sztywno ubić dodając cukier i szczyptę soli. dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia powoli mieszając. Wylewamy na patelnie na rozgrzany tłuszcz smażymy z obu stron na wolnym ogniu dodatkowo można przykryć w trakcie smażenia Pokrywką żeby temp była odpowiednia nad OMLETEM. jak sięusmaży to na tależ i posmarować Dżemikiem i delektować sie smakiem ( nie przypalić)
A co do schabowego to jajeczko roztrzepać na talerzu posolić dodace do uzyskania odpowiedniej konsystencji ( gęstrze niż naleśnikowe ciasto) rozbitego kotleta obtoczć w tym cieście i na patelnie Usmażyć ja ostatnio dodatkowo przed rozbiciem kotletów posypuje je przyprawą kebab-gyros można też wegetą mają bardzo przjemny smak

: 12 mar 2008, 19:55
autor: Przemo
mmm omleciki ktore babcia mi robila... pycha
knysza z gyrosem ulala mniam
schabowe w panierce z chipsów z migdałami, a w srodeczku szyneczka z serem zoltym.. ohhhh
juz dalej nie wymieniam bo mam smaki na to

: 13 mar 2008, 12:32
autor: Viper
a kotlecik de volaj z serkiem i ogóreczkiem