Dlatego właśnie sugerowałem konsultacje przy doborze zasilacza.
Oświetlenie LED
Moderator: Moderatorzy
Dlatego właśnie sugerowałem konsultacje przy doborze zasilacza.
"Diesel jak każdy, musi puścić porządnego bąka żeby się cieszyć zdrowiem. "
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
myśleć myśleć bo też to chce mieć 
Darek ja jutro pogadam z ministrem o tym
darcun4, rozmawiałem z ministrem o tych ledach, nie do końca wiedział dlaczego uparłeś się na te a nie inne ledy, wytłumaczyłem mu że chodzi o barwę itp jeżeli chodzi o światło do akwarium bo przecież powinno być inne niż z normalnej świetlówki, no chyba że się mylę?
wstępnie stwierdził że i tak będzie potrzebny zasilacz chyba 30W (no chyba tyle) więc trza se policzyć oszczędność ale to niech minister sam się wypowie
Darek ja jutro pogadam z ministrem o tym
darcun4, rozmawiałem z ministrem o tych ledach, nie do końca wiedział dlaczego uparłeś się na te a nie inne ledy, wytłumaczyłem mu że chodzi o barwę itp jeżeli chodzi o światło do akwarium bo przecież powinno być inne niż z normalnej świetlówki, no chyba że się mylę?
wstępnie stwierdził że i tak będzie potrzebny zasilacz chyba 30W (no chyba tyle) więc trza se policzyć oszczędność ale to niech minister sam się wypowie
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
No właśnie przesłałem kilka linków z oryginalnymi lampami i tak jak mówisz, to nie ja sobie takie diody wybrałem, tylko mądrzejsi ode mnie. W akwarystyce właśnie lumeny i temperatura barwowa światła mają gigantyczne znaczenie, gdyż większość roślin hodowanych w naszych akwariach pochodzi ze strefy podzwrotnikowej i musi być tam światło zbliżone do słonecznego.