Ha! dobre pytaniedarcun4 pisze:Patryk, a teraz pytanie odwrotne, ile Ty jako właściciel domeny jesteś w stanie mi zapłacić za umieszczenie mojej fotorelacji na swojej stronie?
Zgodzę się całkowicie, że powinienem jakoś przyciągnąc ludzi, którzy będą tworzyli treść na mojej stronie, więc z tego punktu widzenia, wymaganie opłat od takich ludzi jest delikatnie mówiąc "pomyłką"
Pamiętaj jednak, że taką opłatę traktuję nie jako opłata za możliwość stworzenia fotorelacji, a bardziej jako udostępnienie prostego w obsłudze narzędzia do tworzenia plików PDF z fotorelacją.
Strona www z fotorelacją będzie jednoznacznie informowała o tym gdzie tą fotorelację stworzono, ale tez będzie bardzo silnie związana z kontem właściciela. (avatar, login, odnosnik do pozostalych dzieł autora itp). Nie chcę publikować tego jako autor, czy twórca, a jedynie pośredniczyć w pokazywaniu tego innym. Przy okazji zwiększając ruch na stronie.
Być może moje podejście jest błędne, jednak przyznam, że długi czas myślałem nad tym jak przekuć SB na jakikolwiek pieniądz. Stąd powyższe pomysły.
Bazowanie tylko na reklamie jest złudne.
W przyszłości chciałbym tez uruchomić skromny sklepik z gadżetami z logiem SB.
Oprócz standardowych typu koszulki, czy bluzy, bardziej przydatne jak np narzędzia z logiem SB, ale to daaaleko, daaaaleko. SB musi do tego wypracować sobie odpowiednią pozycję na rynku.