Nowy Superb

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

osan

Post autor: osan »

ojciec mial octavie z 2002 z silnikiem 1,6 benzyna 101 KM auto daje rade chodz przyspieszenie nie jest powalajace, z tylu nie ma az tak duzo miejsca,bedziewne auto do cofania, ale ogolnie fajnie sie tym jezdzi i podruzuje ma to cos w sobie. Teraz ojciec niedawno zmienil (bo niby bardziej oszczedne) na octavie z 2002 1,9 TDI smiech na sali marne 90 KM na taka kolumbryne, nie bylo mnie w domu zeby mu odradzic taki zakup. Mol jakich malo 90 KM na takie auto hehe. Kupil to teraz ma czym jezdzic wrescie na trasie moze go pykne moim essem z 75 KM :-) pozdro
mikruss

Post autor: mikruss »

Essem 75 PS na pewno nie pikniesz Oktawii 1.9 90 PS.
Ze mnie sie smiali na SB ze nie dam rady spssatowi b4 1.9 90 PS ale powinienem dac ale Ty swoim na peno nie dasz.
Wiem co mowie bo ojciec ma audi b4 TDi 90 PS i czesto tym jezdze :mrgreen:
trance

Post autor: trance »

taa kazdy gada ze to ładniejsze a to brzydkie i takie tam..to głupie gadanie... :P

kwestia gustu...dla mnie nowa superb jest łądniejsza od nowego mondeo szzegolnie ford zrypal mu tył który wygląda jak Quasimodo :???:

a co do felicii...jeździ się w miarę dosyc niezawodne auto,lanos mocne silniki ale paliwożerne a co do fabii wygląd Ok silniki Ok ale środek plastiki porazka tak samo jak ilosc miejsca z tyłu auta!a raczej jego brak i niewygoda podróżowania :/

a octavia...fajne auto poczawszy od modelu I silniki jak to w VWeju niezawodne i zrywne oraz ekonomiczne :)
emceha

Post autor: emceha »

co do Skody to favoritki nie ma co porównywac do felicji. Przy starszej siostrze helmut nie wpychał paluchów więc lepsze były zdecydowanie. Tata mojej dziewczyny ma felcie po liftingu i wymieniał już kupę rzeczy. Ja w swoim esie 14 letnim tyle nie zrobiłe co on przy Kurze a auto ma z salonu i 5 lat młodsze. Co do Octavii to 90 konny diesel nawet spoko jeździ. 130 konny zapierdziela. Ja esem nie daję rady :(
GonzoG

Post autor: GonzoG »

Kto tu mówi, że 90KM na Octavie to mało ?? To tak samo jakby 90KM było mało na Essiego kombi... (mi tam za mało nie jest).
Jedyne co moge zarzucić Skodzinie, to to, że kombi jest wielkości Essa kombi czy Focusa :-| (jeśli chodzi o wnętrze, bagażnik, roztaw osi), octavia ma jedynie większą maske... no i cene (od Focusa)
Rafi

Post autor: Rafi »

A dla mnie ta nowa Skoda wygląda z przodu jak podróbka BWM5.
Wlot z reflektorami płaskimi od góry... zwykłe xero.
Ale ogólnie Superb to dobra alternatywa na wygodne i w miare pojemne auto bez bankructwa przyszłego właściciela.
ODPOWIEDZ