Dokładnie, poprzedni bagażnik był na szybko ściągany i niezależny od torby, torbę przyczepiłem tak, że nie miałem ochoty jej ściągać (więc ściągałem całość). Wkurzająca była elastyczność torby i trzeba było ją dobrze zapakować.
Teraz mam kuferek na stałe.
Dokładnie to: Dyna Pack DX TOPEAK (ona jest powiększana). Dużo lepsze rozwiązanie.
Zrobiłem przegląd pużota. Podpytałem o zmianę silnika w esie i trzeba to robić na okręgowej stacji a nie podstawowej co komplikuje mój plan. Tutaj bez problemu by przeszedł a na okręgowej ciul wie co oni tam sprawdzają. Wycieki etc. W sumie auto sprawne ale np klakson nie działa a to też nieraz sprawdzają. Podjadę na okręgową co robiłem osobowe-ciężarowe i zobaczymy.
Da sie to zalatwic na podstawowej, wystarczy ze diagnosta wpisze do uwag/adnotacji ze zostal zmieniony silnik z jakiego (poj, moc) na jaki (poj, moc) i ze wszystkie zmiany sa zgodne z jakims tam rozporzadzeniem czy ustawa mi istra transportu czy jakos tak to szlo. Potem do WK z tym i mowisz ze jest zmiana poj silnika i bez problemu wpisuja nowe dane
Lukas pisze:Dokładnie, poprzedni bagażnik był na szybko ściągany i niezależny od torby, torbę przyczepiłem tak, że nie miałem ochoty jej ściągać (więc ściągałem całość). Wkurzająca była elastyczność torby i trzeba było ją dobrze zapakować.
Teraz mam kuferek na stałe.
Dokładnie to: Dyna Pack DX TOPEAK (ona jest powiększana). Dużo lepsze rozwiązanie.