Strona 5 z 13
: 27 gru 2006, 23:38
autor: Yagr
dobra, jamszoł jak leżą i nie pływają to nie musisz się z nimi spieszyć! U mnie zwykle karp ma towarzystwo. mnie szczególnie poza karpiem smakują ryby drapieżna z naszych wód. Szczupak, sandacz, pstrąg, okoń. Jeśli chodzi o pstrąga to nie ten z fermy ale złowiony, dziki z rzeki. różnica w smaku jest kolosalna!! No i ten niedoceniony u nas okoń! zrobiłem kiedyś filet z 45cm okonia na grillu i doznania smakowe niezapomniane!
: 28 gru 2006, 00:54
autor: tomi
zgadza sie okon i sandacz jest jedną ze smaczniejszych ryb
: 28 gru 2006, 00:56
autor: tomi
Ja jeszcze lubię karasie i dorsze, ale takie świeże złowione przeze mnie
: 30 gru 2006, 14:28
autor: ARIEL
z ryb to to najlepsze drapieżniki szczególnie szczupak
a wtym roku miałem okazje kosztować REKINKA

: 05 sty 2007, 15:40
autor: emceha
jak tak o rybach piszecie to ja się powtórzę i powiem że z ryb to jedynie schabowy
Ale i tak kapusta z grochem taka wigilijna to jest żarcie nie do zdarcia tylko potem skarzenie w pokoju utrzymuje się przez całą nockę

: 05 sty 2007, 20:27
autor: MARKKO
a ja z Vieczorem nie pogardzimy PANGˇ

nie V?
: 05 sty 2007, 21:56
autor: jakobs72
a jedliście już takie rybki : tilapia lub grenadier ?
: 05 sty 2007, 21:59
autor: Yagr
grenadier to dość pospolita rybka ale tilapie to pierwszy raz słyszę...
: 05 sty 2007, 22:02
autor: ELpYndoL
JA z rybek polecam SUMA AFRYKAŃSKIEGO i MIETUSA KRóLEWSKIEGO

POPROSTU PALCE LIZAĆ

: 05 sty 2007, 22:04
autor: Yagr
a ja wam polecę doradę!
: 06 sty 2007, 11:43
autor: tomi
Panga jest smaczna, chociaż podobno psami je karmią, z takich mniej znanych to jeszcze soja jest smaczna.
: 06 sty 2007, 12:13
autor: Yagr
tomi, chyba chodzi o sole? jeśli tak to potwierdzam! sola z rusztu , mniam, mniam...
: 06 sty 2007, 12:16
autor: ELpYndoL
Yagr pisze:sola z rusztu , mniam, mniam...
potwierdzam też bardzo smaczna rybka

dużo smaczniejsza niż Panga

: 06 sty 2007, 12:45
autor: jaro
A GOLONECZKA Z KAPUSTˇ I DO TEGO DUŻY BROWAREK TAK OKOŁO 1,5 L
: 06 sty 2007, 13:00
autor: Yagr
co do Pangi to raz się trafia rewelacyjna w smaku rybka a raz taka sobie. problem w tym że u nas sprzedają pod nazwą "panga" aż trzy gatunki ryb!! suma rekiniego z azjatyckich hodowli ( to ten karmiony psami

) i dwa gatunki morskie w tym jeden z rodziny ostrobokowatych a drugi na moje oko podobny do karmazyna (swoją drogą też niczego sobie w smaku

) i teraz pytanie: jak chłopskim okiem w sklepie ocenić że to co chcemy kupić to ta smaczna panga? I która z wymienionych rybek to ta smaczna panga? Dla zagmatwania sprawy dodam że ten morski gat. podobny do karmazyna często jest nazywany "sola superior"
