Drgania podczas hamowania

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

Delphi nie polecam za dużo reklamacji na produkty tej firmy przyjmowałem ale 125zł za zestaw klocki+tarcze to niedrogo
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
Robert89

Post autor: Robert89 »

dzięki za podpowiedź.Mam na oku jeszcze jedne, trochę droższe ;)
http://moto.allegro.pl/item311538691_ta ... stkie.html
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

emceha, a to tarcie to nie jest takie "pulsujące" czasem? Jak dojeżdżasz już do np. świateł i autko jedzie już dość wolno przed samym zatrzymanie? Jeśli tak to u mnie była kwestia minimalnie krzywych (nierównych?) tarcz. Nie przetoczyłem lekko przed pierwszym montażem i tak przez jakiś czas było... Po 1000 km znikło (lub jest b. słabe) Stąd wniosek że to były jakies niewielkie nierówności na powierzchni nowych tarcz. No i sie dotarły :) Ale jeśli tarcze już swoje mają to też mogą być krzywe... efekt będzie podobny.
Roberto1989, ja mam do Delphi raczej zaufanie ale poczytaj sobie temat o tarczach i klockach, jest tam duuuużo opinii ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
lordpablo

Post autor: lordpablo »

ja obecnie mam podobny komlet, tarcze Brembo i klocki Lucasa, com oge powiedziec o tym zestawie? to, że podejrzewam że w innym aucie byłby to dobry zestaw a u mnie niestety nigdy nie było dobrych hamulcy :evil:
Awatar użytkownika
Robert89

Post autor: Robert89 »

już sam nie wiem który wybrać :-| chodzi głównie o cenę. Nie chciałbym za drogich ale żeby zestaw hamował lepiej niż teraz :smile:
emceha

Post autor: emceha »

Yagr pisze:emceha, a to tarcie to nie jest takie "pulsujące" czasem? Jak dojeżdżasz już do np. świateł i autko jedzie już dość wolno przed samym zatrzymanie?
Grzesiu masz dar :mrgreen: Dokładnie tak jest. Czyli najprawdopodobniej krzywe są??? Musze to obejżeć na zdjętym kole i zadecydować co z tym zrobić (przetoczyć czy nówki zakupić).
lucjan

Post autor: lucjan »

zamówcie sobier tarcze i klocki ferodo premium ,pracuję w intercarsie na dziale reklamacji i powiem wam że n tylko na te nie było reklamacji
Pexu
Kontakt:

Post autor: Pexu »

lordpablo pisze:ja obecnie mam podobny komlet, tarcze Brembo i klocki Lucasa, com oge powiedziec o tym zestawie? to, że podejrzewam że w innym aucie byłby to dobry zestaw a u mnie niestety nigdy nie było dobrych hamulcy :evil:
tu się Lordzie z Tobą w pełni zgodzę. Mam Brembo + Ferodo, w niejednym poście już słałem na ten zestaw - średnia toczenia, co 2 miesiące :evil:
gradobr

pukanie po dziurach

Post autor: gradobr »

witam wszystkich...zauwazyłam ze podczas hamowania drga mi kierownica czytalam wszystkie posty na ten temat ale nie wiem dokladnie co jest u mnie bo auto mam prawie rok i nie robilam jeszcze nic w zawieszeniu a po dziurach to mi sie wytaje ze z przodu cos puka kiedys mechanik mi mowil ze peknietą mam jakąś gume i teraz bym chciala dac auto do naprawy mozecie mi powiedziec co by trzeba wymienic? bo slyszalam ze laczniki stabilizatorow moga byc zuzyte
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Kontakt:

Post autor: kupiec »

łaczniki stabilizatora kosz 20-40 zł za szt zależy od sklepu itd
gumy stabilizatora 4-10 zł za szt
a drgania mogą być też jak w moim przypadku zajechana i krzywa tarcza hamulcowa.
kiedy były zmieniane tarcze i klocki?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
gradobr

nie mam pojecia kiedy bo ja jak mam auto to nie robilam klocki są jeszcze dobre bo kupilam nowe ostatnio ale jak chcielismy wymienic okazalo sie ze stare sa jeszcze dobre
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Wystarczyło - raz - drugi porządnie przyhamować (dość ostrawo) z dużej prędkości i jeśli tarcza jest nie z wyższej półki i do tego już cienkawa . to mogła się wykrzywić od temperatury - wtedy będzie kiera drgać przy hamowaniu a szczególnie będzie to odczuwane przy niższych prędkościach - np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
gradobr

no to chyba racja bo wlasnie przy dojezdzaniu do krzyzowki albo skrecaniu drgania sa najbardziej odczuwalne
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

gradobr, wymień klocki i tarcze na porządne , na tym sie nie oszczędza od tego zależy bezpieczeństwo !
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
gradobr

klocki mam kupione juz wloskie mi polecili w sklepie jeszcze tarcze i zobacze czy drgania mina bo jeszcze wymienie gumy i laczniki stabilizatorow
ODPOWIEDZ