Drgania podczas hamowania
Moderator: Moderatorzy
dzięki za podpowiedź.Mam na oku jeszcze jedne, trochę droższe
http://moto.allegro.pl/item311538691_ta ... stkie.html

http://moto.allegro.pl/item311538691_ta ... stkie.html
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
emceha, a to tarcie to nie jest takie "pulsujące" czasem? Jak dojeżdżasz już do np. świateł i autko jedzie już dość wolno przed samym zatrzymanie? Jeśli tak to u mnie była kwestia minimalnie krzywych (nierównych?) tarcz. Nie przetoczyłem lekko przed pierwszym montażem i tak przez jakiś czas było... Po 1000 km znikło (lub jest b. słabe) Stąd wniosek że to były jakies niewielkie nierówności na powierzchni nowych tarcz. No i sie dotarły
Ale jeśli tarcze już swoje mają to też mogą być krzywe... efekt będzie podobny.
Roberto1989, ja mam do Delphi raczej zaufanie ale poczytaj sobie temat o tarczach i klockach, jest tam duuuużo opinii

Roberto1989, ja mam do Delphi raczej zaufanie ale poczytaj sobie temat o tarczach i klockach, jest tam duuuużo opinii

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Grzesiu masz darYagr pisze:emceha, a to tarcie to nie jest takie "pulsujące" czasem? Jak dojeżdżasz już do np. świateł i autko jedzie już dość wolno przed samym zatrzymanie?

tu się Lordzie z Tobą w pełni zgodzę. Mam Brembo + Ferodo, w niejednym poście już słałem na ten zestaw - średnia toczenia, co 2 miesiącelordpablo pisze:ja obecnie mam podobny komlet, tarcze Brembo i klocki Lucasa, com oge powiedziec o tym zestawie? to, że podejrzewam że w innym aucie byłby to dobry zestaw a u mnie niestety nigdy nie było dobrych hamulcy

pukanie po dziurach
witam wszystkich...zauwazyłam ze podczas hamowania drga mi kierownica czytalam wszystkie posty na ten temat ale nie wiem dokladnie co jest u mnie bo auto mam prawie rok i nie robilam jeszcze nic w zawieszeniu a po dziurach to mi sie wytaje ze z przodu cos puka kiedys mechanik mi mowil ze peknietą mam jakąś gume i teraz bym chciala dac auto do naprawy mozecie mi powiedziec co by trzeba wymienic? bo slyszalam ze laczniki stabilizatorow moga byc zuzyte
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Kontakt:
łaczniki stabilizatora kosz 20-40 zł za szt zależy od sklepu itd
gumy stabilizatora 4-10 zł za szt
a drgania mogą być też jak w moim przypadku zajechana i krzywa tarcza hamulcowa.
kiedy były zmieniane tarcze i klocki?
gumy stabilizatora 4-10 zł za szt
a drgania mogą być też jak w moim przypadku zajechana i krzywa tarcza hamulcowa.
kiedy były zmieniane tarcze i klocki?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Wystarczyło - raz - drugi porządnie przyhamować (dość ostrawo) z dużej prędkości i jeśli tarcza jest nie z wyższej półki i do tego już cienkawa . to mogła się wykrzywić od temperatury - wtedy będzie kiera drgać przy hamowaniu a szczególnie będzie to odczuwane przy niższych prędkościach - np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]