Cobra 19 Ultra III
Moderator: Moderatorzy
trochę czasu minęło, a ja Cobre zainstalowałem, podłaczyłem i... jakimś cudem docierają do mnie informacje o możliwych patrolach, pomimo, że nic nie stroiłem 
Początkowo zakłócenia od wycieraczek, sprysków itp mnie całkowicie osłabiły, ale podłączenie bezpośrednio pod aku zmieniło wszystko
Niestety to Cobra III - brak RF Gaina
ale w wolnej chwili może sobie to akurat wyprowadzę na obudowe, bo po schematach widzę, że nic trudnego 
Największym minusem, ale jednak spodziewanym jest nonamowa, 70centrymetrowa antena
Podłączałem się do innej i było o niebo lepiej. Na tej działa to tyle o ile - na minimum potrzeb, czyli tyle ile potrzebowałem zanim kupiłem radio to starcza, ale apetyt rośnie...
miałem kupować Siriusa ML-145, ale jest cień szansy na wnętrze Recaro w Esku więc się wstrzymam 

Początkowo zakłócenia od wycieraczek, sprysków itp mnie całkowicie osłabiły, ale podłączenie bezpośrednio pod aku zmieniło wszystko

Niestety to Cobra III - brak RF Gaina

Największym minusem, ale jednak spodziewanym jest nonamowa, 70centrymetrowa antena

Podłączałem się do innej i było o niebo lepiej. Na tej działa to tyle o ile - na minimum potrzeb, czyli tyle ile potrzebowałem zanim kupiłem radio to starcza, ale apetyt rośnie...

Właśnie na Presidenta ML-145 zdaje się, teraz jest świetna promocja w RTVeuroAGD, ale zanim się zbiorę to Sirius będzie pewnie znów sporo tańszyJamszoł pisze:Rozważ też President ML 145

Zrobione już! Kabel antenowy puszczony prosto od aku tak, jak opisałeś wcześniej i daje efektJamszoł pisze: Nie wiem jak ale najlepszym rozwiązaniem anty zakłóceniowym jest przewód antenowy - koncentryczny