Raffaello
2 paczki krakersów lajkonik zwykłych
200g wiórków kokosowych
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 litra mleka
250g masła roślinnego
3/4 szklanki cukru
2 żółtka
2 płaskie łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki budyniu kokosowego
żółtka utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i 1/2 szklanki cukru, dodać mąkę, budyń i 1/2 szklankę mleka – zmiksować, resztę mleka zagotować z 1/4 szklanki cukru, dodać masę, gotować aż uzyska konsystęcje buduniu, pozostawić. Zmiksować masło, stopniowo dodając wystudzoną masę, dodać 3/4 wiórków, wymieszać. Na dnie formy ułożyć krakersy, rozsmarować 1/3 masy, ostatnią warstwą powinna być masa. Wierzch posypać wiórkami, wstawić do lodówki na 2 – 3 godziny
jest super sam robiłem i jadłem
Raffaello nowy przepis na ciasto kto chce niech korzysta
Moderator: Moderatorzy
Raffaello nowy przepis na ciasto kto chce niech korzysta
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2004, 19:16 przez Kucharz, łącznie zmieniany 3 razy.
:)
bede mial czas to sobie zrobie!!!
Tylko cos sie dziwnego wcisnelo do tekstu
"½"
i
"¾"
Tylko cos sie dziwnego wcisnelo do tekstu
"½"
i
"¾"