Hamulce - problem

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jamszoł
Posty: 21331
Rejestracja: 29 lip 2006, 01:17
Lokalizacja: Kalisz
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł » 28 gru 2012, 00:50

najpierw wywal to połączenie dopiero potem odpowietrzaj
Sam pomyśl - lekko przeciekało napisałeś
Wystarczy , że sie lekko będzie pociło a t przy każdym hamowaniu bedzie po trochu sie pocić przy depnięciu na hable a w momencie puszczania pedału hamulca , będzie wciągać bąbelek powietrza i tak po trochu coraz wiecej
Nadchodzi wtedy taki moment , że powietrza jest zbyt dużo i układ masz zapowietrzony
Zacznij od wywalenia tego połączenia
Ps. wiem jak to wygląda :mrgreen:
6.11.2010/28.08.2012_16.30

Awatar użytkownika
kamil4769
Posty: 134
Rejestracja: 18 paź 2011, 01:55
Lokalizacja: Ustka

Post autor: kamil4769 » 28 gru 2012, 00:53

Dobra, Dzięki Wielkie. Bo ja już z rana chciałem lecieć nową pompe kupywać. Najpierw zrobie tak jak mówisz. Zobaczymy jak pójdzie i co wyjdzie ;)

Awatar użytkownika
Jamszoł
Posty: 21331
Rejestracja: 29 lip 2006, 01:17
Lokalizacja: Kalisz
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł » 28 gru 2012, 00:54

pompę zawsze zdążysz kupić
6.11.2010/28.08.2012_16.30

Awatar użytkownika
kamil4769
Posty: 134
Rejestracja: 18 paź 2011, 01:55
Lokalizacja: Ustka

Post autor: kamil4769 » 28 gru 2012, 17:30

Problem rozwiązany.
Uszkodzony był przedni prawy przewód hamulcowy. I tam ostro dawało hydrolem.
Wymieniony cały przewód aż do pompy, oraz ten elastyczny.
Układ odpowietrzony i wszystko ładnie śmiga.

Całkowity koszt części 150 zł. oraz 3 godziny pracy.

Dziękuje Wszystkim za pomoc i wybicie mi z głowy nowej pompy. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kupiec
Posty: 10878
Rejestracja: 08 paź 2007, 00:34
Lokalizacja: tychy
Pojemność: 1600
Rocznik: 1991
Generacja: MK5
Nadwozie: Cabrio
Kontakt:

Post autor: kupiec » 28 gru 2012, 17:58

Płyn w normie
Jak w normie jak lalo sie z przodu???
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty

Awatar użytkownika
WieSiu
Posty: 20783
Rejestracja: 28 mar 2004, 17:41
Lokalizacja: Wrocław
Pojemność: 1600
Rocznik: 1985
Generacja: MK3
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: WieSiu » 28 gru 2012, 20:54

kupiec, no wlasnie przydaloby sie autora odpowiednio skomentowac,za wprowadzanie w blad, a potem bedzie gadal ze ludzie naciagaja go na nowa pompe.
Orion 1.6 79KM 1985 Automat
Escort 2.0 150KM LPG Cabrio 1991
Lancia Phedra 3.0 204KM 2004
Windstar 3.0 148KM LPG 1997
Kymco Super 9 LC 2011

x Escort 1.8TD 90KM Van 1997, Scorpio 2.9 24v 207KM Sedan 1995, Fiesta 1.3 60KM 5D 1996, Escort 1.6 105KM 3D 1996, Escort 1.8 TD 70KM Van 1999, Puma 1.7 125KM 1998, Escort 1.8 TD 90KM Kombi Ghia 1996, Escort 1.3 60KM LPG 5D 1994/1995, Skoda 105 1984 a potem 1982

Awatar użytkownika
Jamszoł
Posty: 21331
Rejestracja: 29 lip 2006, 01:17
Lokalizacja: Kalisz
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł » 28 gru 2012, 21:15

Jamszoł go nie naciągał :razz:
6.11.2010/28.08.2012_16.30

Awatar użytkownika
cidzej
Posty: 10857
Rejestracja: 11 sie 2006, 15:15
Lokalizacja: WE/WI/WW/WSC
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej » 28 gru 2012, 21:38

:ban ewidentnie koles wprowadzal w blad
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć konserwą :P

Ford C-max mk2 FL
Ford Focus II FL 5D SW DV6ATED4
Ford Focus II 5d HB DV6ATED4
Ford Escort mk7 Cabrio F4
Honda Lead AF20
x Ford Focus mk III; Laguna phI K560 F3P678; Ford Escort mk5 F6J; Peugeot SV GEO; Proton 415

Awatar użytkownika
kupiec
Posty: 10878
Rejestracja: 08 paź 2007, 00:34
Lokalizacja: tychy
Pojemność: 1600
Rocznik: 1991
Generacja: MK5
Nadwozie: Cabrio
Kontakt:

Post autor: kupiec » 28 gru 2012, 21:43

kolega wroci jak znowu cos sie zepsuje
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty

Awatar użytkownika
kamil4769
Posty: 134
Rejestracja: 18 paź 2011, 01:55
Lokalizacja: Ustka

Post autor: kamil4769 » 28 gru 2012, 23:48

Oj tam się czepiacie :) sprawdzałem i było w normie. Możliwe że wcześniej nalałem ponad stan i zeszło lekko poniżej maxa i tego nie zauważyłem. Myślałem że tyle było. Dlatego zbytnio nie brałem pod uwagę wycieku.

ODPOWIEDZ