OOOO Czyli Audi A3 - czy warto?
Moderator: Moderatorzy
-
bielu
OOOO Czyli Audi A3 - czy warto?
tak jak w temacie bardzo bardzo poważnie rozważam zakup wyżej wymienionego samochodu jakim jest Audi A3. po głowie chodzi mi prawie najmocniejsza wersja benzynowa którą jest 1.8 20V o mocy 125km. czy ktoś z obecnych tutaj forumowiczów ma jakiekolwiek doświadczenia z tym samochodem?? zarówno modelem A3 jak i konkretnie tym silnikiem?? dodam ze tego samochodu bym poszukiwał bardziej na rynku zachodnim ażeby autko nie było zatyrane i miało jeszcze w miare zdrowy zawias, zebym nie musiał szybko wymieniac bo niestety to do taniego nie należy..bardzo prosze o opinie 
-
bielu
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Ojciec miał A4 z tym motorkiem i ja osobiście oczekiwałem trochę więcej... ale to subiektywne podejście, może masa robiła swoje....bielu pisze:prawie najmocniejsza wersja benzynowa którą jest 1.8 20V o mocy 125km. czy ktoś z obecnych tutaj forumowiczów ma jakiekolwiek doświadczenia z tym samochodem?? zarówno modelem A3 jak i konkretnie tym silnikiem?
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
-
gawron
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Ale sam Mondek jest droższy i duuuużo większy.
Co do silnika - nie miałem do czynienia z tym silnikiem kilku kumpli ma A3 i A4 z silnikiem 1,9TDI (fajne małe spalanie - bryka lepiej niż mój
)
starsze silniki przy Audi 100 były fajne - 2,0 E pięciogarowe - najlepszy silnik o małych pojemnościach w Audikach.
Co do silnika - nie miałem do czynienia z tym silnikiem kilku kumpli ma A3 i A4 z silnikiem 1,9TDI (fajne małe spalanie - bryka lepiej niż mój
starsze silniki przy Audi 100 były fajne - 2,0 E pięciogarowe - najlepszy silnik o małych pojemnościach w Audikach.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
bielu
tak ale wiecie za kwote rzędu 12 tyś to ja moge zapomnieć o sprawnym technicznie 1.8T...bo silnik poprostu bedzie padaczka...albo silnik bedzie w miare ok ale turbina beedzie zajechana i do wymiany...wiec daltego mysle o 1.8 20V...taki kompromis miedzy 1.8T a 1.6...natomiast w diesla nie chce sie pchac...nie daletago ze jestem uprzedzony bo to nie prawda...poprsotu w moim wypadu sie to nie opłaca...ja w 85% jeżdże po mieście i nie trzepie kilometrów jak głupi zeby później z oszczędności na paliwie było mnie stać na wymiane elementów silnika które jak wszystkim bardzo dobrze wiadomo w dieslach są odpowiednio droższe...wiem co potrafi 1.8T bo wczoraj takim jeździłem w budzie A3 właśnie i śmiga sie tym bosko przy podobno dość przyzwoitym spalaniu...natomiast o 1.6 nie chce myśleć bo bedzie to tylko zwykłe auto do przemieszczania i za dużej frajdy z jazdy to ja tym nie bede miał...prócz tego że audi i nic wiecej...
-
bielu
A3 jak najbardziej, bardzo przyjemne autko, ale nie z tym silnikiem... Jeśli A3 to tylko 1.8T, zawsze jak 150km nie wystarczy, to można się pobawić i spokojnie 200 kuca z niego wycisnąć bez większych ingerencji. Niestety to autko mimo iż małe, to jednak swoje waży i 1.8 da sobie z nim radę, ale szału nie zrobi. Jeśli chodzi o A3 za 12tys, obawiam się że nie będzie to auto zbyt zadbane, niestety trzymają cene, no chyba że masz możliwość kupić od kogoś z pewnej ręki i wiedzieć, że auto nie jest zakatowane. Jednak podtrzymuję swoją opinię, do tego auta TYLKO 1.8T 
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.
Kierowca bombowca.
Kierowca bombowca.
-
bielu
wszyscy byście kupowali 1.8T tylko ciekawe gdzie znajdziecie za takie pieniądze z takim motorem...ciezko bedzie znaleźć coś przyzwoitego ze zwykłym 1.8 w tej kasie a gdzie dopiero z turbo...a ja niestety nie mam skad dobrac 3 czy 4 tyś zeby sobie zakupić czy diesla czy tego wlasnie 1.8T i mieć pewność ze za chwile mi sie coś sie nie rozpadnie w silniku...