Tylnie hamukce dziwny dzwiek
Moderator: Moderatorzy
Tylnie hamukce dziwny dzwiek
Od dluszego czasu mam jakieś dziwne dźwięki od tylnich hamulców [hamulce bębnowe]
Jak rozebrałem je wrzysko było w pozadku sprężyny pordzewiale
Szczeki wyglądały prawie jak nowe niestarte
Postanowiłem zmienić sprężynki zmieniłem poprze tydzień jak by ucichło
Ale znowu słychać
Jak zaciągnę ręczny to prawie do gury debba idzie
Musze go zaciągnąć całkiem na max żeby wogle koła stanęły
Jak spuszczę ręczny i cofam to słychać tak jak by klikniecie
Albo jak hamuje hamulcem nożnym i stanę puszcze hamulec z nogi tez słychać klikniecie ale ciszej co to może być pomocy
W miedzy czasie jak kliknie to dopiero zwalniają się koła z hamulca bębny się niegzeja są cieple trochę ale niegorące
Jak rozebrałem je wrzysko było w pozadku sprężyny pordzewiale
Szczeki wyglądały prawie jak nowe niestarte
Postanowiłem zmienić sprężynki zmieniłem poprze tydzień jak by ucichło
Ale znowu słychać
Jak zaciągnę ręczny to prawie do gury debba idzie
Musze go zaciągnąć całkiem na max żeby wogle koła stanęły
Jak spuszczę ręczny i cofam to słychać tak jak by klikniecie
Albo jak hamuje hamulcem nożnym i stanę puszcze hamulec z nogi tez słychać klikniecie ale ciszej co to może być pomocy
W miedzy czasie jak kliknie to dopiero zwalniają się koła z hamulca bębny się niegzeja są cieple trochę ale niegorące
-------------------------------------------------------------
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
-
gawron
-
bielu
-
gawron
-
bielu
az mi sie wierzyc nie chce ze to kosztuje aż tyle....ale jesli faktycznie tak jest to ja pierw próbował bym jakoś odratować...zobaczyć co tam mogło sie uszkodzić...może wystarczy go odrdzewić i lekko podsmarować...ja jak u siebie rozbierałem hamulce z tyłu to ten mechanizm tez ładnie nie wyglądał i na wszelki wypadek tak właśnie zrobiłem..inna opcja to jest szukać tego na szrocie..i mysle ze to nie powinno być ani trudne ani drogie..
-
gawron
-
bielu
Jamszoł, ma racje...to jest zbyt mały element i zbyt drobno ponacinany zeby go poprawić pilnikiem...chyba ze jesteś mistrzem w posługiwaniu sie tym narzędziem...albo szrot albo szukanie nowej części...z drugiej strony szrot troche kłóci sie z rozsądkiem...bo jest to jakby nie patrzeć część mechaniczna w układzie hamulcowym...od którego zależy nasze bezpieczeństwo i życie...może za bardzo przesadzam ale czy warto oszczędzać te pare groszy niż kupować nowe?wiadomo...nowy może szybciej puścić niż używany...ale nidgy nie wiadomo co będzie..i co sie stanie
Ostatnio zmieniony 05 cze 2009, 20:23 przez bielu, łącznie zmieniany 1 raz.