Fiat Coupe/ 323f/Carisma , Galant/ 100nx
Moderator: Moderatorzy
no moja mazda ma strasznie krotka skrzynie bo podbno jakas limitowana seria z inna skrzynia i tarczami z tylu zamaist bebnow ale ile w tym prawdy jeszcze nie sprawdzalem czy wszytkie tego nie maja
If you're like us, calling all riders, roll up beside us, no place to hide us,
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...
nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj pal ruszaj..
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...
-
yezozwierz
Widzę w twoich słowach zaściankowy pogląd iż auto z gazem po przełączeniu na benzynie idzie tak jak na benzynie.. Otóż G prawda. Tak jak pisał orion 1.6 + LPG to muł, nawet jeśli będzie jechał na benzynie. Dlaczego?Mrowa pisze:ale nie rozmawiamy o tym ze samochod by jechal na gazie
1) W dolocie siedzi mikser który ogranicza przepływ (chyba ze to sequent)
2) LPG niszczy wszelakie czujniki oraz wypala gniazda zworowe, ogólnie rzecz biorąc demoluje silnik. Przykra sprawa.
Ale toczyć się można.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
chyba że to też blosyezozwierz pisze:W dolocie siedzi mikser który ogranicza przepływ (chyba ze to sequent)
yezozwierz pisze:LPG niszczy wszelakie czujniki oraz wypala gniazda zworowe, ogólnie rzecz biorąc demoluje silnik.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
-
yezozwierz
Blos ma 45mm, nie robi się tak duzych blosów jak doloty tudzież przepustnice niektórych aut. Blos to tylko półśrodek, coś pomiędzy mikserem a sekwencją. Nie mówię że jest zły, ale jednak auto zostało zaprojektowane do jazdy na benzynie a nie lpg.Yagr pisze:chyba że to też blos
Aha i w tej madzi uważaj na regulacje gazu, wymiany świec i kabli. Jeden strzał w dolot i żegnasz się z przepływomierzem.
ale rozmawiamy ogolnie o takim samy silniku w mazdzie i escorcie nie koniecznie z zamontowanym lpg przeciez wiadomo ze to nie wyscigowki
yezozwierz, tak do końca się nie zgadzam, otóż np. w 1,3 i 1,4 przepustnice są tak małe, że mikser i tak ma większą średnicę , ale i tak to muły
z tym wypalaniem gniazd też się nie zgodzę bo ostatnio rozebrałem dwa silniki 1,3 i 1,4 które latały na lpg i nic takiego nie miało miejsca, z czujnikami też nigdy nie było kłopotów
dobra okniec OT z mojej strony
podsumowując 90koni nie jeździ dynamicznie czy to na LPG czy to na benzynie jednak do normalnej jazdy spokojnie starcza i taki zapewne był zamysł konstruktorów mx3 jest to autko do normalnej jazdy , do zabawy mazda zrobiła mx5, mx6, rx8 a przede wszystkim rx7
z tym wypalaniem gniazd też się nie zgodzę bo ostatnio rozebrałem dwa silniki 1,3 i 1,4 które latały na lpg i nic takiego nie miało miejsca, z czujnikami też nigdy nie było kłopotów
dobra okniec OT z mojej strony
podsumowując 90koni nie jeździ dynamicznie czy to na LPG czy to na benzynie jednak do normalnej jazdy spokojnie starcza i taki zapewne był zamysł konstruktorów mx3 jest to autko do normalnej jazdy , do zabawy mazda zrobiła mx5, mx6, rx8 a przede wszystkim rx7
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
-
leon267
a że tak pozwolę sobie wtrącić Panowie
ale temat uważam za odpowiedni. otóż chciałbym poznać Waszą opinie o mazdzie 323F V gen, '96 rok . silnik 1.5 z gazem-sekwencja. przebieg faktycznie, duzy - 280 tys, prezentuje sie ładnie, korozji nie widać. co polecacie ? dodam ze sprowadzona(ale juz zarejestrowana w Polsce) wiec zawieszenie mniej dostało po dupie niz na naszych drogach. piszcie co wiecie o tych autkach 
nie radziłbym tutaj zadawac takiego pytania
kazdy samochod oprucz forda jest zly
hehe a tak serio to z wygladu fajne autka nie jezdzilem ale z tego co sie dowiadywalem bo sam szukalem 323F BA to dosc bez awaryjne za to tutaj koledzy maja zle doswiadczenia z tymi samochodami wiec o szczegoly powiniens zapytac na forum MazdaSpeed maja tam odpwoiedni dzial jest tez duzo chetnych osob ktore pomagaja w kupieniu jak maja blisko to chetnie w miare mozliwosci pojada z toba obejrzec samochod
Mrowa każdy z nas ma swoją opinie na temat danego auta, czy to popartą doświadczeniem, czy zwykłym podobaniem lub niepodobaniem danego modelu. Zakładasz temat w którym pytasz o kolejne samochody i każdy mówi Ci co o nim myśli, a jeśli ma doświadczenie w eksploatacji czy też samej styczności z konkretnym modelem to mówi Ci swoje zdanie na jego temat i to co o nim wie. Wiadomo można opierać się na sugestiach innych, lub pytać a i tak zrobi się jak chce. Wejdź na forum mazdy to każdy powie Ci że to najlepsze auto, wejdź do BMW - lepszych aut nie ma. Na każdym forum każdy będzie zachwalał auto które ma. Ja wolałbym pyta właśnie o mazde tutaj, bo ludzie powiedzą Ci obiektywne zdanie na jej temat, a nie z perspektywy posiadacza. Więc skończ z tym że każde auto poza fordem jest beznadziejne, bo walczysz chyba o ósmy dzień w tygodniu. Każdy wie że do niedawna oficjalnego przedstawicielstwa Mazdy w Polsce nie było i z jej serwisowaniem też nie było kolorowo. Tyle na temat.
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.
Kierowca bombowca.
Kierowca bombowca.
Nonam juz 3 raz mam wrazenie ze nie wiesz o czym mowisz uspokoj sie bo ci zylka peknie..nie zauwazyles ze to byl zart ?
a co do tego zeby wszedl na forum mazdy to:
"jest tez duzo chetnych osob ktore pomagaja w kupieniu jak maja blisko to chetnie w miare mozliwosci pojada z toba obejrzec samochod"
pozatym jak sie spytalem czy warto kupic taki smochod to bez skurupolow mowili o wadach i zaletach poszczegolnych modeli z roznymi silnikami wiec po prostu jak czegos nie wiem to moze lepiej nie pisz glupot
"jest tez duzo chetnych osob ktore pomagaja w kupieniu jak maja blisko to chetnie w miare mozliwosci pojada z toba obejrzec samochod"
pozatym jak sie spytalem czy warto kupic taki smochod to bez skurupolow mowili o wadach i zaletach poszczegolnych modeli z roznymi silnikami wiec po prostu jak czegos nie wiem to moze lepiej nie pisz glupot