Zegar paliwa
Moderator: Moderatorzy
no to w takim razie az tak oszukujaYagr pisze:niejedna, piter, uwierz że niejedna....
tez mnie to zdziwilo tymbardziej ze mam ksiazke forda i rzeczywiscie jest pojemnosc zbiornika 55litrow chyba ze wersja 4x4 to wtedy jest 51,5 wychodzi na to ze na stacjach laduja w bambuko kazdeo jak sie dacidzej pisze:piter, ty masz jakis niestandardowy bak. ja u siebie wepchałem auto na stacje i na dokładke jeszcze przelałem, bo tak nabijalem pod korek i nie wlazło nawet 60L. dziwne to wszystko
piter
-
margaritta
- Pojemność: 1800
- Rocznik: 1997
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Kombi
czyli mamy podobny dylemat.... to o czym pisałam wcześniej, aczkolwiek podsłuchałam ostatnio, że można w jakiś sposób ustawić sobie wskaźnik tak żeby "POKAZYWAŁ" rezerwę według upodobania, bo ktoś może chce dolewać przy wskazaniu rezerwy na 5-ciu litrach, a inny przy 12 -stuMucka13 pisze:Też nie mogę do tego dojsc;/
jak zaleje do pełna to wystarczy 100km zeby wskazówka była w połowie, pozniej nastepne 250 km i dopiero jest niby pusto. Przejezdzam nastepne 100 km i jest ponizej minimum, zajezdzam na shella a tam wchodzi 43 litry;] zostalo jakies 12 litrów czyli dobre 100 km.
.... tak bynajmniej brat ustawił sobie w audiczce
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 12:19 przez margaritta, łącznie zmieniany 3 razy.
Wiem jak szybko mój Anioł Stróż potrafi latać, ale bez Abs-u trudniej złapać go za skrzydła
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Nie raz mówiliśmy o tym - to jest wskaźnik a nie miernik i pokazuje jak mu się podoba .
W każdym Esie pokazuje inaczej i z tym musimy się pogodzić .
Jedyne co nam pozostaje , to wyczaić jak nam wskazuje i to wszystko.
Lepiej jak zawyża niż miał byś stanąć gdzieś na trasie w lesie z powodu braku paliwa , albo co gorsze na głównym skrzyżowaniu w godzinach szczytu
W każdym Esie pokazuje inaczej i z tym musimy się pogodzić .
Jedyne co nam pozostaje , to wyczaić jak nam wskazuje i to wszystko.
Lepiej jak zawyża niż miał byś stanąć gdzieś na trasie w lesie z powodu braku paliwa , albo co gorsze na głównym skrzyżowaniu w godzinach szczytu
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
choody88
-
WucasH