Wpadłem na pomysł żeby stworzyć mapę na której umieścimy lokalizację nas wszystkich, prosił bym o podanie swoich lokalizacji dla GPS z http://maps.google.pl/ a ja będę je umieszczał na mapie wraz z nickiem, jeśli oczywiście pomysł się spodoba.
PS: Nie jestem pewny czy w dobrym dziale temat, jeśli nie to niech ktoś kolorowy przeniesie
Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, 21:03 przez Kudłaty_EZG, łącznie zmieniany 3 razy.
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
-------------------------------------------------------------
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
-------------------------------------------------------------
Albercik pisze:bardzo fajny pomysł. na bbtp taką mają:
no to dawaj namiary
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
myślę że póki nie ma strony wystarczy link do mapy na forum a jak stronka będzie w całości to wstawimy mapę tam na tej zasadzie co tu: http://cbradio.pl/modules.php?name=BD_Mapa
dodawanie chętnych do pokazania swojej lokalizacji biorę na siebie
tzn mam tej nie tworzyć czy jak?? skoro dostałem błogosławieństwo WieSia to zaczołem już ją robić
oj za ciemny kolorek wyszedł ale nie szkodzi
no, no, panowie i panie 7głosów na tak, a adresik 1 co jest z Wami??
WieSiu, w drugim poście na tej stronie dałem linka do strony na bbtp. Uważam, że tam jest to idealnie rozwiązane. Szczególnie, że userzy sami się dopisują
[ Dodano: Pon 23 Lis, 2009 ]
Tak wogóle, to ciekawi mnie czemu tylko czerwoni i wyżej mają tutaj dostęp do mapy? Przecież Forum powinno być dla wszystkich takie samo, a nie dostęp do np. mapy tylko dla wybranych.
Rozumiem dział dotyczący Forum, bo tam mogą być omawiane kwestie, których nie powinni widzieć userzy. Ale mapa??
Albercik, widzisz, mapa to wbrew pozorom informacja która nie dla każdego usera jest taka niewinna. Np. w naszym pięknym kraju były sytuacje gdy użytkownik auta "żegnał się" z nim bo amator cudzej własności znalazł dokładna lokalizacje interesującego go samochodu w internecie. Ja wiem że jest małe ryzyko ale to bądź co dądź dane prywatne i nie każdy musi chcieć je upubliczniać dlatego własnie pierwsza mapa FETP została wstawiona w dziale klubowym i dostepna dla klubowiczów. Ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie zeby chetni podawali swoje namiary w "pasmie niekodowanym"
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Yagr, to można jeszcze jeden 'myk' zrobić. Zrobić dodatkową grupę userów, jak na BBTP - sympatyków (lub coś podobnego). Nie wymaga to żadnych opłat itd, a dołączyć może każdy, kto chce (tyle, że musi wykazać jakąś tam aktywność). Żeby nie mogła to być osoba, która dopiero się zarejestrowała i od razu do tych przykładowych sympatyków, ale np. minimum miesiąc na forum i 50 postów, albo coś w tym stylu...