kvazi555 pisze:Jamszoł, ty masz chyba cegłe zamiast nogi
Ale 120 km/h w mieście nie przekraczam
Od czasu założenia LPG - przestałem jeździć oszczędnie - nie widzę sensu i nie mam ochoty .
Niech sobie pali ile chce - kończy się gaz - tankuje do pełna - zostaje 3/4 baku beny - tankuje do pełna - jade na Shell-a i nie patrzę na cenę - bo ta też mnie nie interesuje .
kvazi555 pisze:Jamszoł, ty masz chyba cegłe zamiast nogi
Ale 120 km/h w mieście nie przekraczam
Od czasu założenia LPG - przestałem jeździć oszczędnie - nie widzę sensu i nie mam ochoty .
Niech sobie pali ile chce - kończy się gaz - tankuje do pełna - zostaje 3/4 baku beny - tankuje do pełna - jade na Shell-a i nie patrzę na cenę - bo ta też mnie nie interesuje .
burżuj
to moj 1.4 przy jezdzie normalnej chlapnie teraz jakieś 12litrow i na 33litrowej butli robie jakies 270km a teraz auto nie oszczędzam
Ale przynajmniej wiem , że na II biegu jak depne to spalanie chwilowe dochodzi do prawie 70l/100km - a gdybym jeździł jak emeryt - nigdy bym się o tym nie dowiedział
Jamszoł pisze:Od czasu założenia LPG - przestałem jeździć oszczędnie - nie widzę sensu i nie mam ochoty .
dokładnie- nie po to się zakłada gaz żeby potem jeździć do 2-2,5k rpm na LPG się jeździ dynamicznie i tanio- silniki benzynowe w escorcie po to mają zakres obrotów do 6k rpm żeby z niego korzystać- choć do odciny też rzadko piłuje
Jamszoł pisze:Ale przynajmniej wiem , że na II biegu jak depne to spalanie chwilowe dochodzi do prawie 70l/100km - a gdybym jeździł jak emeryt - nigdy bym się o tym nie dowiedział
a potem się kumpel w Audi 80 B3 dziwi że na blacie 90 jestem o długość auta w przodzie i dopiero 3 zapinam
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
Jamszoł pisze:Po mieście - też mi tak coś koło tego wychodzi za to poza miastem wyjdzie coś koło 1400 km
eee jakim cudem
200zł to przy TANIM gazie 100litrów
1400km to 14setek czyli 100l / 14setek to = 7.14l/100km -co prawda w cyklu mieszanym ale najniżej jak mi się udało zejść to 8,5l BENZYNY więc gazu było by więcej
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
czy jako trase rozumiesz autostrade ze stałą prędkością 80km/h ?? czy jak bo jakoś nie potrafię pojąć jakim cudem 1,6 16V do tego kombi więc cięższy od mojego ma się zmieścić w 7l gazu
gaz sekwencja czy I lub II generacja?
popieram jamszoła - ja swoim starym rozklekotanym 1,6 CVH na LPG II generacji (ba! I generacji bo to blos ) zszedłem na 800km trasy (zlot bernardynka i z powrotem) do średniego zużycia gazy 8,33 więc na precyzyjniejszej sekwencji jak najbardziej wierzę jamszołowi
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Nie jeżdżę po autostradach a jak już to w życiu przydażyło mi się to Esem 4 razy - więc nie będę o autostradzie pisał - u mnie trasa to prędkość 80 - 90 km/h po drogach krajowych - nawet nie szybkiego ruchu - Kalisz leży z dala od takich dróg
Na potwierdzenie - trasa Kalisz - Modlin Twierdza 4,5 do 5 godzin
jarekezg pisze:do tego kombi więc cięższy od mojego
Guzik prawda, mój RS miał wbite w dowód 1150kg, niewiele mniej niż jamszoła kombi i do tego przy sekwencji palił w trasie w granicach 7l (jadąc z kobietą) czyli prędkości w okolicach 100-110km/h, 1.6 jamszoła w tej samej trasie z tą samą prędkością z klimą wychodziło ok 8l więc nie wiem co w tym niewiarygodnego
Nie uwierzę za to w spalanie 8-9l w mieście przy 1.6 16V jak twierdzą niektórzy, bo nigdy nie widziałem żeby ten silnik spalił mniej jak 11l benzyny w mieście