new90, ale skad ta mina??? nie zauwazyles ze opoznienia to tradycja kalendarza?? bez tego to nie bylby ten sam kalendarz... a na marginesie. sam widze po zleceniach w firmie, ze druk kalendarza w grudniu, to jak rzucenie sie z motyką na słońce drukarnie są zawalone zleceniami na kalendarze, moja firma juz odmawia produkcji kalendarzy, gdyz wszystkie drukarnie z ktorymi wspolpracujemy sa gotowe wydrukowac kalendarz dopiero na polowe stycznia.
zeby bylo dobrze, trzeba by to oddawac do druku NAJPOZNIEJ do konca listopada.
Słuchajcie, pracuję od 18-ej do w nocy. Jak będę miał któryś dzień wolny (możliwe, że jutro) to podjadę do firmy, gdzie zawsze drukuję plakaty do firmy itd i się zapytam za ile i na kiedy mi to zrobią. Z reguły jest to na następny dzień, więc zobaczymy.
wyslalem dzisiaj zapytanie do drukarni z pytaniem o koszty wydruku i czas realizacji, jak bede cos wiedzial przedstawie Wam te info, i dam znac czy sie podejme.
========================================================
update:
nie znalazlem listy chetnych do zakupu i ilosci szt jakie mialbym drukowac, wiec zakladam naklad 20szt. - cena w takie sytuacji:
28zł brutto za szt
do tego przesylka 7zl - list polecony ekonomiczny (jak rok temu i dwa lata temu...)
jesli ktos zamawialby np 2 lub 3 sztuki, koszt przesylki liczy tylko raz, nie mnożymy tego razy ilość sztuk.
zanim zaczne zbierac kase...
ludziki - brakuje 3 szt do pelnych 20, wyslalem maila do drukarni, mam nadzieje ze drukujac 17szt cena bedzie taka sama, ale mimo wszystko dobrze by bylo gdyby te 3 kalendarze jeszcze ktos wzial...
jak nie macie gdzie drukowac to rossmann sie podejmuje roznych "dziwnych" rzeczy,
KacpeR nie myslales zeby pchnac foty w HDR?
szkoda ze wczesniej nie znalem tematu, moze i moja rakieta by weszla na plan - wtedy bankowo bym wzial kalendarz:P