Kontakty w telefonie

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Tigerbart

Kontakty w telefonie

Post autor: Tigerbart »

Właśnie telefon mi się rozleciał i straciłem wszystkie kontakty, zdjęcia i inne rzeczy.

Bardzo was proszę o pomoc przysyłając mi wasze numery tel na priv, abym mógł spowrotm je wprowadzić do telefonu.
Albercik

Post autor: Albercik »

Tigerbart, a jaki miałeś telefon?? jak chcesz to mogę spróbować odczytać dane bezpośrednio z eeprom'u. Oczywiście free of charge :mrgreen:
Tigerbart

nokia 6500
Albercik

mogę mieć z nią mały problem, bo to nie symbian, tylko tylko ten nowy nokia OS, a do tego narazie krucho z softem...

A co Ci się dokładnie z nim stało? bo jest parę magicznych sztuczek na odpalenie telefonu i wcale nie trzeba być technikiem :)
Tigerbart

tel działa poprawnie tylko sie zresetował czy co.... fabryczne ustawienia plus wyczyszczona pamięc do zera. Zero kontaktów, smsów i zdjęć na karcie. NIC
Albercik

Tigerbart, o coorva. A z takim czym ś się nie spotkałem jeszcze :mrgreen: jak miałeś kontakty i smsy na karcie to da radę to odzyskać (o ile nie powgrywałeś nic jeszcze na nią). Co do telefonu, to też można spróbować to odzyskać, ale tylko pod warunkiem, że możesz podłączyć tel do kompa, jako 'dysk wymienny'. Oczywiście mówię o pamięci telefonu, a nie o karcie. Jak masz na karcie wszystko, to wystarczy głupi czytnik kart pamięci i np. Recuva, albo PC File Recovery Free.

[ Dodano: Nie 17 Sty, 2010 ]
AAAaa, bo bym zapomniał - zanim zaczniesz cokolwiek nagrywać nowego na ten telefon itd, to wgraj mu nowy soft. Za darmo - ze strony nokii. Bo zaraz Ci znowu szlag go trafi :P Chyba, że masz gwarancję, to oddaj go do naprawy :)
Tigerbart

mogłem ja coś namieszać przy próbie zgrania zdjęć.. nie wiem. Jużwiele kontaktów odzyskałem. Miałem je w pamięci tel, tak samo smsy. tylko foty byly na karcie
Albercik

to foty z karty, to mówię - możesz odzyskać w dowolnym czytniku kart :P
ODPOWIEDZ