OPONY LETNIE

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
KacpeR
Kontakt:

OPONY LETNIE

Post autor: KacpeR »

Jak w temacie. Co polecacie? Mi chodzi o opony letnie 16" w przystępnej cenie. Ale możecie także podawać inne rozmiary (może przydać się innym, a i mi też jeśli nie uda mi się kupić odpowiednich felg). Piszcie!
Tigerbart

Post autor: Tigerbart »

Barum Bravuris 2 - bardzo fajne opony średniej klasy.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

A ja polecam takie na jakich jeżdżę latem - Fulda Ecocontrol
przeczytaj tu http://opony.webwweb.pl/x_C_I__P_115535 ... 10002.html
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
piter

Post autor: piter »

Toyo teraz sa tansze (wiadomo bo zima)
piter
Blazey

Post autor: Blazey »

W trzech z czterech Fuld popękała mi osnowa po jednym sezonie. Każda opona przyjęła wymyślny kształt, niestety daleki od koła. Reklamacja oczywiście nie uznana. Osobiście odradzam ta markę. Opony jeżdżone tylko w Escorcie i to bez szaleństw. Teraz ujeżdżam zdaje się Klebery i złego słowa nie powiem.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

Jamszoł, a czy ty u siebie też nie reklamowałeś tej fuldy?
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

A ja dwa sezony odbebniłem na Fuldach i złego sowa o nich nie powiem - mówię o Ecocontrolach .
Brak uślizgu poprzecznego (nie piszczą na zakrętach) - na Kaliskim rondzie mój rekore 85 km/h - kto przejeżdżał przez Kalisz to te rondo zna . Genialne na mokrej nawierzchni - ciche.
Blazey, może akurat miałeś pecha , albo sklep w którym kupowałeś ściągnoł jakiś 3 gatunek ? U nas tak kiedyś kupili świece Bosch - 95 % miało przebicie .

Yagr - tak ale to była wina fachowca bo z jednej strony założył odwrotnie opony - jak przełożyłem tak jak powinno być - wybrzuszenie znikło i jest 2 rok OK.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Blazey

Post autor: Blazey »

Właśnie, że sklep dobry i zaufany. Nie pamiętam już dokładnie modelu opon, ale od gumolepa usłyszałem, że fuldy to są dobre na autostrady i gładkie drogi, a na polskie wyroby drogopodobne są za delikatne i strzelają wewnątrz.
dziku

Post autor: dziku »

Ja w zeszłym roku nabyłem nowe opony firmy Riken 195/50R15. Z tego co się dowiedziałem produkowane w fabryce Michelina w Serbii. Bardzo fajnie się na nich jeździ - przy suchej i mokrej nawierzchni, na autostradzie i po wrocławskiej kostce. Do tego w porównianiu z "markowymi" były sporo tańsze.
Awatar użytkownika
nonam

Post autor: nonam »

Ja polecam BFGoodrich, jeździłem na takim nowym komplecie w esie i były na prawdę świetne. Nie polecam Fuldy, Jamszoł ze swoich jest zadowolony, ja miałem i były bardzo głośne
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
Albercik

Post autor: Albercik »

To ja polecam Continental ContiEcoContact 3 jeśli ma być taniej. Ujeżdżałem je na pugu 306 i na foce teraz są i są super.

Jeśli mają być droższe, ale bardziej do szaleństw, to ContiSportContact 2. To kumpel ujeżdża na Volvo V40 i złego słowa nie da się powiedzieć, a auta nie oszczędza :P

Natomiast całkowicie odradzałbym Pirelli P5000. Porażka. Ani to na suchym, ani w deszczu się nie trzyma. Aquaplanning rozkwita, a każdy zaręt staje się prostą drogą. Przynajmniej dla auta...
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

NIe kupuj żadnych Barum bo to kupa, Continenetal Conti sport Contact, jakieś Bridgestony np potenza czy turanza też dają ratę, jeśli Fuldy to tylko Extremo lub exelero te wszystkie modele testowałem w swoim RS i dawały radę , odradzam również opony pneumat czy jakoś tak niby niemieckie ale kiepsko trzymają.
Gdybym miał kupować teraz opony to zdecydował bym sie ponownie na Bridgestony mają bardzo dobrą trakcję nawet jak są mocno zużyte.

A z takich przystępnych cenowo to Kleeber hydraxer też dają radę
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
kris

Post autor: kris »

Ja latem smigam na Kumho Estate 195/50/15,wcześniej Matador 175/70/13,po przesiadce na te pierwsze to niebo do ziemi,w ogóle ich nie słychać.
Awatar użytkownika
Mikosz

Post autor: Mikosz »

Czy ktoś jeździł na oponach DĘBICA PASSIO 2 ?? http://www.opony.pl/opona.aspx?oid=131750&rodzaj=0
Podobno jest dobre jak te Fuldy Ecocontrol.
Ceny Passio 2 mniej więcej 120-125 zł lecą na allegro. Fulda o kilkanaście zł drożej.
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

Tigerbart pisze:Barum Bravuris 2
tez polecam za te cene nie ma co wybrzydzac ;) osobiscie jezdze na Uniroyal Rain chyba 550 nie pamietam ale tez polecam smigam juz 4 sezon i sa jak dlamnie bardzo zadowalajace ;) nastepny zakup to albo Barumy albo te same Uniroyale no chyba ze sie wkoncu skusze na Fulde EcoControl
ODPOWIEDZ