Witam,
może to trochę banalne pytanie ale już się pogubiłem Szukałem ale niestety nikt takiego pytania chyba nie zadał
Czy jak chce sam wymienić świece to będę do tego coś potrzebował? Czy stare wyjmę normalnie ręką? Nowe wkręcę ręką czy to trzeba dokręcać z jakimś momentem? Jak to jest? Bo czytałem o odległościach na świecy, ale nie wiem czy to ma coś to ich montowania. Także proste pytanie Jak wymienić samemu świece?
CrashBlack, do wymiany świec potrzebujesz nowe świece i klucz do świec. Odstęp o którym piszesz to odstęp między elektrodami świecy i nic nie ma do ich montażu. W zetecu świece dokręca się momentem 14-24Nm, więszość ludzi jednak dokręca je na wyczucie.... ale jeśli pytasz o takie rzeczy to znaczy że nie masz nie tylko wyczucia ale i elementarnej wiedzy (bez obrazy) i najlepiej podjedź do jakiegoś znajomego który ma w tym większe doświadczenie albo nawet do jakiegoś mechanika i podglądaj co robi i jak no nast. razem sam zrobisz .
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Super oczywiście się nie obrażam To mój pierwszy samochód i chciałbym właśnie nauczyć się przy nim robić coś "sam" ale zrobię tak jak mówisz podjadę do znajomego mechanika i przyglądnę się jak on to robi, tak samo zrobiłem przy termostacie Co do wyczucia to nie wiem czy go nie mam bo jeszcze tego nie robiłem także trudno stwierdzić
no to gdy mechanik ci dokręci, to weź klucz w swoje ręce i spróbuj jeszcze minimalnie dokręcić bardziej - będziesz miał porównanie jak mocno ma być dokręcone
myślę że temat można zamknąć, prawda CrashBlack ?
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"