Przerwa w trasie na posiłek, czyli...

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Illuminati75

Przerwa w trasie na posiłek, czyli...

Post autor: Illuminati75 »

Rozpoczynam ten wątek, może także tu się udzielicie. Chodzi o proponowanie miejsc na terenie Polski, gdzie będąc w trasie warto się zatrzymać by coś zjeść, napić się kawy...

Dzisiaj z Kasią byłem drugi raz w fajnej, taniej i smacznej restauracji. Właściwie to bar, jakby przeniesiony w nasze czasy z okresu PRL. I wiecie co? za 20 złotych dwie osoby mogą się dobrze najeść :)

Obrazek

Obrazek

Adres: Warszawa Okęcie, Al. Krakowska 145
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

Wjazd do Torunia drogami nr 10 i 15 od strony Szczecina i Poznania. Po lewej 3 bary i ........pełno tirów :smile:
kris

Post autor: kris »

krajowa 12,404 km. "Bar u Zasady"
zjazd z A1 między Piotrkowem a Tuszynem w kierunku ŁODZI ,miejscowaść Kruszów-"Złoty Młyn"
335 km,krajowa 8 w kierunku Wawy,"Hotel Górski"
Kudłaty_EZG

Post autor: Kudłaty_EZG »

Jadąc od Łodzi w stronę Łowicza tuż przed Głownem w lesie 2 stoiska z kurczakami z rożna to bliżej Głowna. W samym Głownie szerokim łukiem omijać bar tuż za pierwszymi światłami jadąc od Łodzi- chyba że ktoś lubi sprawdzać jak szybko można dobiegnąć z auta do krzaków :P bo na dojazd do jakiś bardziej cywilizowanych warunków nie będzie czasu tak goni :/

W Zgierzu "Bar Boruta" na ul. Andrzeja Struga, i budka z hamburgerami itp przy skrzyżowaniu 1 i 3 Maja i budka z kebabem przy Armii Krajowej jadąc w stron Piątkowskiej po prawek stronie tuż za ulicą Długą czyli sam początek Armii krajowej- jadąc w stronę

gdzieś w okolicach łasku jest Bar Skorpion nie pamiętam gdzie dokładnie :( tam można tanio i dobrze zjeść do tego lokal aż zadziwia czystością i tempem obsługi jak na te ilości ludzi które się tam przewijają
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie :DDD
Awatar użytkownika
ira

Post autor: ira »

Uriel znam ten bar niedaleko nocowałam w hotelu :)
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

walichnowy (trasa nr 8, w kierunku wroclawia) taka a'la wiejska chatka przed zakładami miesnymi - polecam poledwiczke z grilla :D
dziku

Post autor: dziku »

Jeśli ktoś będzie przypadkiem w Krakowie to polecam bar przy stadionie Wisły przy ul. Reymonta (nazwy nie pamiętam - bo sie zmieniła :/). W każdym razie można tam tanio i szybko zjeść :) Szczególnie polecam wersje max ich produktów ;)
Illuminati75

Kolejna knajpa do listy. Cenowo średnia, ale posiłki bardzo dobre i w odpowiedniej ilości, sympatyczna obsługa. Trasa Pruszków - Grodzisk Mazowiecki na wysokości Brwinowa. Jadąc w kierunku Pruszkowa, około kilometr przed Muzeum Motoryzacji i Techniki w Otrębusach (na łuku drogi), słupka km nie zapisałem, w pobliżu BP. Tak się prezentuje:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 cze 2010, 21:58 przez Illuminati75, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

Uriel75 pisze:Cenowo średnia, ale posiłki bardzo dobre i w odpowiedniej ilości, sympatyczna obsługa
tylko że tam są drapieżne ślimaki które atakują gości :/

rosół dobry podają i herbatę.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Illuminati75

Nie spróbowałeś fasolki po bretońsku (ja - cena 11 PLN) i żurku (Kasia - 8 PLN).

Żubr pół litra - 6 PLN
Żubr 0,3 z sokiem - 5 PLN
Kawa, cukier, śmietanka w dużym kubku - 4 PLN

Parkowanie Esa - gratis :D
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Trasa Łowicz - Stryków - w połowie drogi jest Głowno
Na początku Głowna od strony Łowicza - przy pierwszym skrzyżowaniu ze światłami - po lewej stronie jest stacja paliw a przy niej jednopiętrowy domek z napisem :Obiady domowe a tuż przed przyczepa kempingowa z napisem CB Radia GPS - serwis.
Zamówiłem schabowego z ziemniakami i surówką - zapłaciłem 15 zł
Czekałem ? chyba jakieś 3 minuty .
Na półmisku schabowy - 3 osoby spokojnie by się najadły :mrgreen:
Zabraliśmy z Dorotą po pół schabowego na drogę . Nie byłem w stanie zjeść całego obiadu .
Oczywiście zamówiliśmy 2 obiady :mrgreen: dwa po 15 zł
Załączniki
DSC00015a.jpg
DSC00016a.jpg
DSC00017a.jpg
DSC00018a.jpg
DSC00019a.jpg
Ostatnio zmieniony 07 cze 2010, 20:11 przez Jamszoł, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
darcun4

Ludzie opanujcie się. Większych "krów" tych fotek nie można wkleić!!!
Illuminati75

Ostatni mój upload zdjęć przez ImageShack poprawiłem. Hmmm... Mi się i tak perfekcyjnie wszystko ładuje...
Awatar użytkownika
darcun4

Tomek zapewne przy oglądaniu miniaturek wszystko widać, bo forum jest tak ustawione żeby samo zmniejszało. Natomiast jak kliknę aby lepiej widzieć, to otwiera się krowa o wielkości 2600x1500 pikseli jak mogła by być np. 800x600. To naprawdę nie są zdjęcia szczegółów technicznych jakiegoś elementu aby było widać nawet strukturę materiału.
Taaaaak wiem, marudzę.
Illuminati75

No to pójdziemy na kompromis i następne foto relacje zrobię w mniejszej rozdzielczości. Masz to jak w banku :D Tego już nie będę przerabiał bo wczoraj straciłem pół dnia (!!!) na Upload...
ODPOWIEDZ