Została podjęta decyzja o finalizacji powstania warsztatu (pierwszy z dwóch planowanych - w zimę kupuję działkę i będę budował profesjonalny). Załatwiłem w ZGM legalne przejęcie piwnicy u siebie w bloku, o powierzchni około 20m2 w kształcie litery ,,L''. Jutro, czyli praktycznie już dzisiaj rusza od rana remont. Malowanie, instalacja elektryczna, pneumatyczna, likwidacja okienek, docieplanie od wewnątrz itd. Materiały do wykonania zostały zbierane od dłuższego już czasu, magazynowane, a teraz w końcu rusza wykończenie w/w pomieszczenia. W czasie wykonywania wszystkiego będę uwieczniał na zdjęciach co, jak itd. A więc wkrótce foto update tematu (kwestia kilku lub kilkunastu godzin). Trzeba jakoś wykorzystać wolną (w końcu) niedzielę
I przy okazji - prawdopodobnie, jeśli dojdzie do finału uzgodnienie z wykańczaniem nowo powstającej hali Expo w Warszawie (gres - 8'000 metrów) - nastąpi koniec mojej kariery zawodowej w branży budowlano-wykończeniowej na rzecz odrestaurowywania starych samochodów (coś a'la Over Haulin made in USA). Wszystko zależy od pracowitości pracowników (a także mojej w głównej mierze), a co za tym idzie - wpływów finansowych, których spodziewam się w znacznej wysokości. Tak więc - w okolicy Sochaczewa jest szansa na powstanie profesjonalnego warsztatu samochodowego (tuningowego) z prawdziwego znaczenia.
Czas pokaże...
A teraz sen i za kilka godzin sprzątanie, farba i do boju...