Workshop by Illuminati75
Moderator: Moderatorzy
-
Illuminati75
Czytajcie uważniej, proszę...
1 - Ira, to będzie warsztat, a nie hala montażowa. W tym miejscu będę składał i modernizował to, czego nie będę musiał robić w garażu/hali, który dopiero będzie budowany i jest jeszcze na to czas. Tutaj będę wykonywał mniejsze rzeczy, naprawy, czyszczenie, toczenie, spawanie i inne takie. Czyli będę bliżej domu a nie zpecjalnie jechał w inne miejsce. No i jak mnie najdzie to mogę wziąć czteropak i coś robić o 2 w nocy
Z tą siłą to pomyślę, wpadnę chyba jutro do energetyki i się dowiem co i jak. Choć jak znam życie to na działalność itd będą zaraz potrzebowali projekt przyłącza, przydział mocy, ech...
2 - lordpablo - moim założeniem nie jest zajmować się tymi markami, ale w sumie udało Ci się to zdanie. Robię rozeznanie rynku, coś a'la business plan - jak wygląda popyt i podaż na rynku usług motoryzacyjnych odnośnie samochodów powiedzmy... minimum 35 lat. Najlepiej starszych ode mnie ('75). Z tego co już zauważyłem, są na tym pieniądze i zdradzę Wam, że wcale nie małe... Do tego uroki - pasja połączona z zarabianiem, zero limitów czasu pracy (to i tak mam cały czas), widełki czasowe wykonywania zleceń, zero monotonii/nudy/rutyny. Bo czy zdarzy się robić dwie takie same rzeczy?
No i do tego zabawa w motocykle. Nie wiem czy ktoś na zlocie zauważył moją klamrę od paska. Jeśli tak to wszystko wiadomo
1 - Ira, to będzie warsztat, a nie hala montażowa. W tym miejscu będę składał i modernizował to, czego nie będę musiał robić w garażu/hali, który dopiero będzie budowany i jest jeszcze na to czas. Tutaj będę wykonywał mniejsze rzeczy, naprawy, czyszczenie, toczenie, spawanie i inne takie. Czyli będę bliżej domu a nie zpecjalnie jechał w inne miejsce. No i jak mnie najdzie to mogę wziąć czteropak i coś robić o 2 w nocy
Z tą siłą to pomyślę, wpadnę chyba jutro do energetyki i się dowiem co i jak. Choć jak znam życie to na działalność itd będą zaraz potrzebowali projekt przyłącza, przydział mocy, ech...
2 - lordpablo - moim założeniem nie jest zajmować się tymi markami, ale w sumie udało Ci się to zdanie. Robię rozeznanie rynku, coś a'la business plan - jak wygląda popyt i podaż na rynku usług motoryzacyjnych odnośnie samochodów powiedzmy... minimum 35 lat. Najlepiej starszych ode mnie ('75). Z tego co już zauważyłem, są na tym pieniądze i zdradzę Wam, że wcale nie małe... Do tego uroki - pasja połączona z zarabianiem, zero limitów czasu pracy (to i tak mam cały czas), widełki czasowe wykonywania zleceń, zero monotonii/nudy/rutyny. Bo czy zdarzy się robić dwie takie same rzeczy?
No i do tego zabawa w motocykle. Nie wiem czy ktoś na zlocie zauważył moją klamrę od paska. Jeśli tak to wszystko wiadomo
-
Illuminati75
Mam go w domu. Do niedawna była to porażka, jak się "zapomniało" w piątek zakupić prąd. Od kilku dni mam kartę do "VIA Moje doładowania" i jest uproszczenie sprawy, ale kontrolowanie kWh działa mi na nerwy. Rano wszystkiego się dowiem.
[ Dodano: Pią 10 Wrz, 2010 ]
A więc sprawa prądu załatwiona. Czyli faza idzie z domu. Podłączenie przez licznik to za dużo komplikacji. Projekt przyłącza, przydział mocy itd. Za dużo papierów, kosztów, latania. Więc zatrzymane prace z elektryką dzisiaj idę kontynuować i puszczam zasilanie z mieszkania. Może wieczorem foto update, albo jutro...
[ Dodano: Pią 10 Wrz, 2010 ]
A więc sprawa prądu załatwiona. Czyli faza idzie z domu. Podłączenie przez licznik to za dużo komplikacji. Projekt przyłącza, przydział mocy itd. Za dużo papierów, kosztów, latania. Więc zatrzymane prace z elektryką dzisiaj idę kontynuować i puszczam zasilanie z mieszkania. Może wieczorem foto update, albo jutro...
-
Lillith69
Pomogłam Tomkowi i dzisiejszy dzień upłynął pod znakiem układania płytek na ścianie, przy której będzie blat roboczy. Został ułożony pas z resztek płytek, które pozostały nam po zleceniach, klej także się znalazł, więc trzeba było to wykorzystać. Tym samym w dalszym ciągu zerowy koszt inwestycji. Tak wygląda dzisiaj:
- Załączniki
-
- Workshop 2010.09.10 10.jpg (460.34 KiB) Przejrzano 72 razy
-
- Workshop 2010.09.10 09.jpg (335.26 KiB) Przejrzano 73 razy
-
- Workshop 2010.09.10 08.jpg (400.32 KiB) Przejrzano 73 razy
-
- Workshop 2010.09.10 07.jpg (474.62 KiB) Przejrzano 72 razy
-
- Workshop 2010.09.10 06.jpg (649.88 KiB) Przejrzano 72 razy
-
- Workshop 2010.09.10 05.jpg (367.89 KiB) Przejrzano 72 razy
-
- Workshop 2010.09.10 04.jpg (341.79 KiB) Przejrzano 72 razy
-
- Workshop 2010.09.10 03.jpg (482.55 KiB) Przejrzano 72 razy
-
- Workshop 2010.09.10 02.jpg (380.83 KiB) Przejrzano 72 razy
-
- Workshop 2010.09.10 01.jpg (464.46 KiB) Przejrzano 72 razy
-
Illuminati75
Ostatnimi dniami nie było aż tyle czasu co bym chciał, ale jutro zakończenie porządków, malowanie do końca, a przed weekendem zacznę prace nad stołami, regałami itd. Kombinuję w tym momencie jak najlepiej to zrobić.
Elektryka jest pociągnięta z domu. Tak więc mam tylko 230V ale odpadł problem 2 licznika.
Elektryka jest pociągnięta z domu. Tak więc mam tylko 230V ale odpadł problem 2 licznika.
-
Lillith69
-
Illuminati75
Został wybrany producent wyposażenia statycznego, wstępnie opracowane zamówienie, które będzie zawierać m.in. tablice narzędziowe z różnego typu półkami, haczykami, wieszakami, a także całą gamę różnych pojemników magazynowych w kilku rozmiarach.
Tak wygląda:
[ Dodano: Nie 24 Paź, 2010 ]
W klimacie podobnym do półki wykony został dzisiaj remont kapitalny stolika. Będzie na czym stukacze, ewentualnie kawę stawiać
Tak wygląda:
[ Dodano: Nie 24 Paź, 2010 ]
W klimacie podobnym do półki wykony został dzisiaj remont kapitalny stolika. Będzie na czym stukacze, ewentualnie kawę stawiać
-
Lillith69
W dniu dzisiejszym zostały zaślepione 4 okienka, a właściwie otwory w murze gdzie powinny być okna. Dodatkowo dwa z nich dostały warstwę styropianu, Jutro wieczorem malowanie do końca sufitu i tej ściany. Kolejnym etapem będzie skręcanie stołów i regałów. Udało nam się znaleźć kątowniki ze stali gorąco walcowanej 40 x 40 x 4 w cenie 8,29PLN za 1mb. Trwają poszukiwania płyty OSB w rozsądnej cenie w firmie, która od razu dotnie na wymiar (głębokość blatu 75cm i regałów 40cm), Na pierwszych dwóch zdjęciach wspomniana ściana w której dzisiaj zostały zamurowane okna a na ostatnim zdjęciu wejście do warsztatu. Tam też w rogu będzie podłączenie wodno kanalizacyjne i zlewozmywak. Nad nim kilka sztuk glazury.
- Mateklobez
- Pojemność: 1597
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Hatchback
- Kontakt: