Przyjmę, przygarnę, przytulę...

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
clhseba
Pojemność: 2000
Rocznik: 2007
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi

Post autor: clhseba »

no właśnie też miałem o to zapytać :)

Jak C64 :?: :?:
Illuminati75

Post autor: Illuminati75 »

Zawieszony projekt do okresu zimowego, gdy będę miał więcej czasu na siedzenie w domu i "dłubanie" przy tym. Jedynie elektronika jest w lekkim stopniu kontynuowana i podłączona. Obecnie przez kartę TV do PC, ale chodzi to wspólnie i w porozumieniu.

Ruszę chyba to około listopada - grudnia. Niestety życie zawodowe i inne takie nie pozwalają się w pełni skupić na hobby...
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

a do czego taki sprzet moze sluzyc ?? jako 8-bitowa konsola do grania ?? studio nagrań ?? sterownik do pieca CO ??
Illuminati75

Choćby po to, by przypomnieć sobie jak się grało w Montezuma Revenge czy River Raid :)

A na poważnie - C64 obecnie to zaawansowane sprzęty, z nośnikami danych na HDD czy kartach SD itd. Poza tym - od tego zaczynałem pod koniec lat 80-tych i gdzieś w środku jest sentyment. Długi temat - jak ktoś chce niech poczyta w sieci i poogląda jak wyglądają nowe produkcje gier, jak wygląda scena itd.
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

ja nie przecze, ze niedlugo ktos zrobi na jakiejs uczelni klaster z c64 pytanie tylko czy rzeczywiscie cos "nowego" ciekawego na tym sprzecie sie dzieje czy tylko maniacy chca pokazac, ze mozna odpalic river ride z pendrive'a na c64, do tego w stereo czy pseudokwadro w ostatecznosci wyswietlic strone Google na ekranie Neptuna :D
Illuminati75

IRC przez RS232 sam odpaliłem, ale o Google w formie Html to zapomnij ;)
Awatar użytkownika
Mikosz

Post autor: Mikosz »

Świetny temat !
Mam w domu graty i chętnie pozbędę za FREE :)
Foty wstawię jutro lub pojutrze. Obecnie jestem poza domem.
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Kontakt:

Post autor: kupiec »

Illuminati75, tyłek zbity i nie mam tego sprzętu, mama wywaliła na hasiok :(
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Illuminati75

Spoko kupiec, nic się nie stało. Dzięki za fatygę.
Mikosz, świetnie. Ale jutro to wyjeżdżam i pojutrze to raczej nie będę na forum tylko realnie w Pęczniewie :P
Awatar użytkownika
Mikosz

Post autor: Mikosz »

Illuminati75 pisze:Mikosz, świetnie. Ale jutro to wyjeżdżam i pojutrze to raczej nie będę na forum tylko realnie w Pęczniewie :P
NIe szkodzi. Skacowany dasz rade wybierac części co będą na fotkach tutaj wstawione :mrgreen:
A wysyłka to tak jak ktoś wcześniej pisał czyli po wysłaniu pocztą dam znać ile kosztowała wysyłka i już.
A graty to z tego co pamiętam, mam zasilacz jakieś 300 watowe noname ale działa dalej, pamiątki 64 ramowe i coś tam.... :P
Illuminati75

Będziecie wpisani w "Hall of Fame" NapiProjektu :)
Awatar użytkownika
andkar

Post autor: andkar »

Tomek płyta z p4 procek p4 jakieś pamięci do tego obudowa i zasilacz też może być? Tylko coś w tym zestawieniu jest na bank padnięte, co nie mam pojęcia :(
Illuminati75

Pewnie, że może :) Jak najbardziej jestem za.
Awatar użytkownika
andkar

Post autor: andkar »

ok to jak nie poszło na hasiok i cokolwiek z tego zostało, to przywiozę :)
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Ja mam w szafie - na chodzie Atari 800 Xl :mrgreen:
Kupiona w 1986 roku a pierwszy PC kupiony był w 1988 r - 386SX /14"monitor hromo /bez dysku twardego / bez windy / wtykało się na dyskietce DOS-a a potem dyskietkę z grą
No normalnie ful wypas :mrgreen:
Pierwsze wejście na neta - za pomocą radia krótkofalarskiego poprzez paket radio - łączenie się poprzez przekaźniki krótkofalarskie po kolei aż do Niemiec i tam wejście na neta - tylko forma tekstowa(coś na kształt dzisiejszego naszego SB i prędkość 600b/s :mrgreen:
Ale jaka frajda pogadania z kimś ze Stanów czy Australii , frajda z wejścia na internet o którym w Polsce się tylko słyszało z opowieści tych co byli na zachodzie - rok - 1994 :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
ODPOWIEDZ