dziwne dźwięki podczas hamowania
Moderator: Moderatorzy
- S3ci0r
- Pojemność: 1988
- Rocznik: 1997
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Hatchback
dziwne dźwięki podczas hamowania
witam wszystkich.
zauważyłem a właściwie usłyszałem dzisiaj dziwne dźwięki podczas hamowania takie jakby gruchotanie/trzaskanie. co dziwne bardzo słychać je w kabinie, a jak wystawiłem głowę przez okno i nasłuchiwałem to cisza. te dźwięki słychać też przy ruszaniu na bardzo skręconych kołach. nie wiem od jak dawna tak jest bo w samochodzie baaaaaardzo głośno słucham muzyki, dzisiaj akurat miałem po cichaczu. co to może być?
zauważyłem a właściwie usłyszałem dzisiaj dziwne dźwięki podczas hamowania takie jakby gruchotanie/trzaskanie. co dziwne bardzo słychać je w kabinie, a jak wystawiłem głowę przez okno i nasłuchiwałem to cisza. te dźwięki słychać też przy ruszaniu na bardzo skręconych kołach. nie wiem od jak dawna tak jest bo w samochodzie baaaaaardzo głośno słucham muzyki, dzisiaj akurat miałem po cichaczu. co to może być?
Jak przy hamowaniu to sprawdziłbym zestaw klocki + tarcza (czy jeszcze są), ale objawy wskazują na przeguby... Chociaż miałem podobne z moim lewym przodem (Karol mnie uświadomił że to wina zacisku) - przy skręcaniu hałas przy hamowaniu, piski, na prosto nic (rok temu tak miałem). Najlepiej podnieść każdą stronę i zerknąć co i jak.
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
No troszkę odświeżę temacik po raz kolejny
Mam taki mały problem że jadąc na wprost i hamując nic sie nie dzieje ale przy skręconych kołach podczas hamowania słuchać lekkie "gruchotanie", coś jak by ABS działał a nie mam tego systemu.
Może jeszcze jakieś pomysły oprócz tych wcześniej opisanych?
Mam taki mały problem że jadąc na wprost i hamując nic sie nie dzieje ale przy skręconych kołach podczas hamowania słuchać lekkie "gruchotanie", coś jak by ABS działał a nie mam tego systemu.
Może jeszcze jakieś pomysły oprócz tych wcześniej opisanych?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- S3ci0r
- Pojemność: 1988
- Rocznik: 1997
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Hatchback
potrzebuję Waszej pomocy w wyborze cześci, i to na gwałt bo do świąt muszą przyjść więc do rzeczy
Przeguby:
METELLI 195zł
SPIDAN 190 zł
RUVILLE 115 zł
MEYLE 111 zł
Sworznie:
TRW 55 zł
MOOG 42 zł
RUVILLE 39 zł
Fortuna Line 30 zł
Ja generalnie skłaniam się ku kupnie sworzni i przegubów marki RUVILLE, co Wy na to? Jeśli macie jakieś inne marki których tu nie wymieniłem a są godne uwagi to prosiłbym o linka do sklepu. Jak zwykle liczę na Was
Pozdróweczki!
Przeguby:
METELLI 195zł
SPIDAN 190 zł
RUVILLE 115 zł
MEYLE 111 zł
Sworznie:
TRW 55 zł
MOOG 42 zł
RUVILLE 39 zł
Fortuna Line 30 zł
Ja generalnie skłaniam się ku kupnie sworzni i przegubów marki RUVILLE, co Wy na to? Jeśli macie jakieś inne marki których tu nie wymieniłem a są godne uwagi to prosiłbym o linka do sklepu. Jak zwykle liczę na Was
Pozdróweczki!