Internet Netia
Moderator: Moderatorzy
-
Kwazio
S3ci0r,
Z tego co się orientuję to TOYA jest tylko w Łodzi, Mysłowicach, Kutno, Przemyśl i Piotrków Trybunalski. Ja u siebie też mam neta z tej firmy w Mysłowicach i mogę polecić bo nie miałem problemu.
WieSiu,
Co do routera polecam D-link lub Netgear ;-) dobre firmy. Przy Netia pewnie będziesz musiał zakupić Router z ADSL, bo będziesz miał końcówkę RJ-11 czyli telefoniczną i router musi być wyposażony w modem. Ważne też, aby miał aneks A czyli analogowy a nie B. ;-)
W przypadku neti i tp przy zakupie routera trzeba wszystko ustawiać ręcznie ale średni użytkownik sobie z tym poradzi ;-)
Z tego co się orientuję to TOYA jest tylko w Łodzi, Mysłowicach, Kutno, Przemyśl i Piotrków Trybunalski. Ja u siebie też mam neta z tej firmy w Mysłowicach i mogę polecić bo nie miałem problemu.
WieSiu,
Co do routera polecam D-link lub Netgear ;-) dobre firmy. Przy Netia pewnie będziesz musiał zakupić Router z ADSL, bo będziesz miał końcówkę RJ-11 czyli telefoniczną i router musi być wyposażony w modem. Ważne też, aby miał aneks A czyli analogowy a nie B. ;-)
W przypadku neti i tp przy zakupie routera trzeba wszystko ustawiać ręcznie ale średni użytkownik sobie z tym poradzi ;-)
-
esRS
Dobra, dzięki wszystkim za odpowiedź w temacie, jestem zdecydowany na neta z neti, kupię go ;p bo te moje 2mb za 70 zł to porażką totalna ;/
[ Dodano: Czw 10 Lut, 2011 ]
http://allegro.pl/tp-link-router-wifi-a ... 61486.html
takie urządzenie mi styknie?
[ Dodano: Czw 10 Lut, 2011 ]
http://allegro.pl/tp-link-router-wifi-a ... 61486.html
takie urządzenie mi styknie?
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Naj lepiej kupić ruter który ma wyjście i po kablu i WiFi
Przynajmniej dodatkowo jakiś laptopik czy komórkę można podłączyć z innego pomieszczenia a jak się dolupi kartę sieciową z WiFi do kompa stacjonarnego , to przynajmniej nie trza ciągać kabli po pokojach a kompów możesz sobie podłączyć nawet 10
Przynajmniej dodatkowo jakiś laptopik czy komórkę można podłączyć z innego pomieszczenia a jak się dolupi kartę sieciową z WiFi do kompa stacjonarnego , to przynajmniej nie trza ciągać kabli po pokojach a kompów możesz sobie podłączyć nawet 10
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
Kudłaty_EZG
Jamszoł, mowa była o wejściu a nie wyjściu 
esRS trzymaj się z dala od TP-linka jak chcesz dobrze to lynksys a jak dobrze i tanio (czytaj: najlepszy stosunek cena/jakość) Pentagrama
esRS trzymaj się z dala od TP-linka jak chcesz dobrze to lynksys a jak dobrze i tanio (czytaj: najlepszy stosunek cena/jakość) Pentagrama
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
- Jamszoł
- Kontakt:
Pytanie główne było właśnie o wyjściu a nie wejściujarekezg pisze:Jamszoł, mowa była o wejściu a nie wyjściu
Przeca kolega się pytał o podłączenie dwóch kompów
Więc odpowiedziałem na pytanie
Dodam , żeby uzupełnić - można taki zamówić od razu przy zamawianiu neta w Netii - jest to w jednej z opcji przy zamawianiu.
Tak ma nonam - właśnie z takim ruterem z wyjściami kablowymi i WiFi
-
mateusz_175
- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
U mnie leży w szafce. Tylko na DSL. Szmelc , złom i jeszcze gorzej. Mimo że jest jeszcze na gwarancji(lub sie właśnie skończyła nie zamierzam go naprawiać. Nie kupuj Pentagrama.jarekezg pisze:(czytaj: najlepszy stosunek cena/jakość) Pentagrama
Złego słowa nie mogę o nich powiedzieć.mateusz_175 pisze:Routera TP-LINK
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 
-
Kudłaty_EZG
Ja się na TP-Linku przejechałem opinie w necie bardzo różne a Pentagram śmiga elegancko 
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
nie miałem wiele do czynienia z routerami ale znajomym właśnie w Netii instalowałem router pentagrama i pomimo że robiłem to pierwszy raz to bezproblemowo wszystko skonfigurowałem i pod piąłem jeden komp kablem a 2 przez wifi. Wszystko śmiga bez problemów, siec zabezpieczona a cena routera nie była za duża
Więc może wcale tak tragicznie z tym nie ma 
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
-
esRS
- Jamszoł
- Kontakt:
Kup gniazdo które ma jedno i drugie wejście
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 21:36 przez Jamszoł, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
esRS, a pan od netii ci nie przyjdzie montować? Tak to powinno byc załatwione - przychodzi instalator, ty mu wskazujesz do którego kompa ma byc net podpiety a pan ci kabelek odpowiedni zakłada i tyle. No chyba że netia tylko kasę zgarnie i port odblokowuje a ty sobie skrob sam...
gdy do mnie koles z UPC przyszedł to tak własnie było, jeszcze mi zrobił łączówke dodatkowa gdybym przenosił gniazdko do innego pokoju...
gdy do mnie koles z UPC przyszedł to tak własnie było, jeszcze mi zrobił łączówke dodatkowa gdybym przenosił gniazdko do innego pokoju...
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !