do znawców telefonów komórkowych

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

do znawców telefonów komórkowych

Post autor: kupiec »

mam problem z moim telefonem komórkowym Nokia 5230 a dokładnie z polską czcionką na stronach internetowych
a więc od początku :) w poniedziałek rano wchodzę na forum FETP i widzę że nie ma polskich znaków tylko jakieś dziwolągi :/ no nic, piszę jakiś tam post (jak zwykle używam polskich znaków) i widzę że też nie ma "ą,ę,ś..." tylko jakieś dziwolągi :/ kolega podpowiedział że to kodowanie strony w przeglądarce więc sprawdziłem i było "automatyczne" i zmieniłem na "UNICODE(UTF-8) co odpowiada za język polski.
poprawiło się na tyle że na forum i innych stronach są polskie znaki tylko że jak ja wpisuje jakiś tekst to nie ma! pojawiają się "krzaczki" jak to WieSiu określił :/
co to może być i jak jeszcze mogę zmienić ustawieni? trochę to irytujące bo w 90% używam słownika czyli w moim telefonie trybu "przewidywanie" :d

oto próbka słowo ciągnąć - ciÄ�gnÄ�Ĺ� napisane z telefonu i zdjęcie jak to wygląda na forum :/ korespondencja z WieSiem
Załączniki
a to post na forum
a to post na forum
5230.jpg
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Kwazio

Post autor: Kwazio »

Ja bym zainstalował opere mini może pomoże :-)
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

a ja bym pogadal z wieskiem, bo zauwazylem, ze pojawily sie krzaki w niektorych moich starszych wypowiedziach, ktore bankowo pisalem z komputera, z windowsa i do niedawna wyswietlaly sie poprawnie jak je czytalem. takze nie wiem czy wieslaw czegos nie przekombinowal przy przenoszeniu forum z serwera na serwer
Awatar użytkownika
driver98

Post autor: driver98 »

kupiec, mam ten sam telefon spróbuj zainstalować program microsoft Outlook,użyj w tym celu OVI Suita.Ja nie mogłem skonfigurować mojego z siecią.Powodzenia.
PRAWDZIWY FACET JEŹDZI DIESLEM,A BENZYNA I GAZ...DLA PANIENEK😎
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

driver98 pisze:spróbuj zainstalować program microsoft Outlook,użyj w tym celu OVI Suita.Ja nie mogłem skonfigurować mojego z siecią.Powodzenia.
znaczy co to i do czego i jak to nie mogłeś skonfigurować z siecią? przecież to samo się konfiguruje? w jakiej sieci masz tel?

cidzej pisze:takze nie wiem czy wieslaw czegos nie przekombinowal przy przenoszeniu forum z serwera na serwer
akurat w moim przypadku to dzieje się tylko jak piszę z telefonu i na innych forach też
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
driver98

kupiec, w ERA tym OVI Suitem ściągniesz aktualizację oprogramowania telefonu.
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

z aktualizacji to mi tylko radio imuzykę chce aktualizowac a aktualizacja całego oprogramowani nie moze sie zrobić bo wywala co chwila jakiś blad
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

Jamszoł, wyslalem juz 2 maile i nic a co do przedstawicieli z ery to prosze cie, wg nich to mam dzwonic do dzialu technicznego co graniczy z cudem :(
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Awatar użytkownika
driver98

kupiec, wejdź na ten link http://www.nokia.pl/pomoc/oprogramowani ... -ovi-suite ,pobierz program,zarejestruj się i tam zaktualizujesz oprogramowanie telefonu.
kris

Post autor: kris »

Driver dobrze gada,sam już dwu krotnie aktualizowałem soft w swojej n95,zarejestruj się i zmień soft :razz:
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

ok. ściągnąłem co driver polecił tylko że kabla nie mam a przez butucośtam nie ma szans nic konkretnego zrobić, pożyczę kabel i będę działał :)
nokia tak se wymyśliła że kabel to nie mini usb tylko jakieś dziwne wejście co kodak ma :/
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Awatar użytkownika
S3ci0r
Pojemność: 1988
Rocznik: 1997
Generacja: MK7
Nadwozie: Hatchback

Post autor: S3ci0r »

kupiec, to jest micro usb :P
GG: 3022309

PMC Team Polska
RTT - Rób Te Tosty :d
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

kupiec, przez blutacza dasz radę - tylko na kompie poszukaj fona , otwórz mu w okienku wszystko co ma i dopiero jak otworzysz folder w komórce przez kompa - to wtedy skopiuj / wklej
Wszystko robisz na kompie nie na komórce
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

Jamszoł, nie da rady, próbowałem, jak miałem kabel od kolegi to było więcej możliwości więc poczekam na kabel :)
S3ci0r pisze:micro usb
zwał jak zwał ale te co mam od aparatu i dysku twardego nie pasują bo musi być inny
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Awatar użytkownika
driver98

Ja mam taki.Foto takie ło,ale z komóry.
Załączniki
20110328523.jpg
ODPOWIEDZ