Tak więc musze wymienić opony ponieważ poprzednie przestały sie nadawać.
Gościu który zdejmował mi je z felgi zapytał sie mnie jak się na nich jeżdziło bo wg. niego są za duże
To teraz powiedzcie mi jakie będą " w sam" raz ???
To co pisze na feldze E-52,5 6Jx16H2 YS41-EA Od wewnątrz felgi 1629-3 3A.
Opony jakie miałem wcześniej 215/55 R16.
Na koniec powiem że chodzi o mondeo MK II Kombi
Jamszoł, nie zrozumiałeś mnie - to tabela większości opon ze zbliżonym obwodem, róznica względem opony wzorcowej jest podana. Im mniejsza różnica tym lepiej
ten rozmiar co podałeś:
205/55R16/631.9mm/ 35.8mm/5.67 %
Może w MkIII tak jest ale dla MkI/II oponą wzorcową wg tego co znalazłem był własnie rozmiar 185/65R14.
Jamszoł, to ja sie też powtórzę - ten rozmiar co podajesz był standardem od twojego modelu mondka - novy ma starszy a tam były mniejsze. novy, na felgi 16" pasują:
175/55R16
185/50R16
195/50R16
205/45R16
215/45R16
225/40R16
na tych oponach licznik bedzie najmniej przekłamywał.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
novy, no to ja się spytam czy ty masz mondka z 1998 roku czy z 2001 Bo jamszoł ci radzi jak do swojego...
A zresztą... jak weżmiesz te co jamszoł lansuje to i tak bedą mniejsze od tych obecnych
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Yagr, te obecne były za duże - czyli wystawaly na boki bo były za szerokie
Fela 16 - co za różnica czy Mondziak MK3 czy 2 ? tylko ilość otworów i nic poza tym
Yagr, no to co - najwyżej jak będzie jechał 100 licznikowe to w rzeczywistości pojedzie 104
Na pewno to rozwiązanie lepsze niz zakładać opony o profilu 45 czy 40 i jeździć jak wozem drabiniastym po kocich łbach