Yanek, w niedzielę wsadziłem komplet roślin specjalnie pod krewetki
cidzej, to jest światło świetlówki sylvana gro-lux 8500k i philips daylight 965. a aparacik to jakaś kupa która kamila dostała jakieś 6 lat temu dlatego ciężko o dobre zdjęcia w pomieszczeniach
e u mnie cos ostatnio po sylvana rosliny NOT gro(w) i chyba musze zasilacz wymienic oryginalny aqua-ela sie popsul, teraz mam jakas rzezbe ale swietlowka ciut inne swiatelko daje i rosliny stoja w miejscu
cidzej pisze:e u mnie cos ostatnio po sylvana rosliny NOT gro(w) i chyba musze zasilacz wymienic oryginalny aqua-ela sie popsul, teraz mam jakas rzezbe ale swietlowka ciut inne swiatelko daje i rosliny stoja w miejscu
Cidzej są dwa wyjścia : albo przesadź roślinki centralnie pod świetlówki na jakiś czas,albo zapodaj pod korzenia tabletkę z nawozem ,koszt takiej to ok 1 zł. Przecinasz na połowę i pod roślinkę aplikujesz.
Kowal co to miałeś za rybki? ziemiojady brazylijskie? czy pielęgnice nikaraguańskie?
Darcun może tak być jako że też miałem kiedyś akwa 240 l trochę czaję temat,ale miałem niedawno doła twórczego i sprzedałem moje malawi A że córka Zosia (6 lat w lipcu ) połknęła bakcyla to warunkiem sprzedaży było założenie w jej pokoju jakiegoś akwa więc ma swoje 60 l i ja tylko czasem podmianę zrobię lub sprzątanie raz na 2 miesiące jak trzeba,ostatnio zaniedbane lekko bo łapka chora i glonojadów nie było ale 4 szt od poniedziałku jadą pełną para i już czysto prawie bez ingerencji mechanicznej
oto link jak teraz przed chwilka zrobiłem i wygląda akwarium towarzyskie :
thomas77 pisze:jak teraz przed chwilka zrobiłem i wygląda akwarium towarzyskie
Mogłeś trochę prędzej się "ujawnić", bo ja dzisiaj wywaliłem więcej zielska niż u Ciebie rośnie. Jeżeli to "młode" akwarium, to koniecznie dosadź roślin, bo pojawią się glony.
A na fotce jest moja 160-tka. Tylko te Lotosy po lewej, obecnie są 5x większe i mają ok. 30 cm. Tam są 3 szt. i jak chcesz, to jeden z nich może być Twój.
thomas77 pisze:jak teraz przed chwilka zrobiłem i wygląda akwarium towarzyskie
Mogłeś trochę prędzej się "ujawnić", bo ja dzisiaj wywaliłem więcej zielska niż u Ciebie rośnie. Jeżeli to "młode" akwarium, to koniecznie dosadź roślin, bo pojawią się glony.
A na fotce jest moja 160-tka. Tylko te Lotosy po lewej, obecnie są 5x większe i mają ok. 30 cm. Tam są 3 szt. i jak chcesz, to jeden z nich może być Twój.
Ale chetnie bym go przygarnął ale mam za małe akwa i słabe swiatło ,roślin też za wiele nie wsadzam bo ryb nie będzie widać