co do rybek, ja się wyleczyłem z tych najpopularniejszych. skalar jeszcze tak, ale raczej wolę , ramireza blue, severum, pielęgniczka z burundi.
teraz przede wszystkim roślinki. bardzo długo walczyłem żeby coś urosło w moim akwarium, ale raczej bez efektów. dopiero ostatnio coś ruszyło
Cidzej, z roślinkami zacząłem od planta gainer classic firmy aqua art, jak zaczęły rosnąć to zakupiłem sylviane grolux i widzę jeszcze lepsze efekty
kupiec pisze:Yagr, wiem, miałem
żona kupiła rybki i coś nie tak było bo po tygodniu wyzdychało wszystko co miałem (prócz kosiarki i glonojada) i dlatego wywaliłem wszystko i od nowa buduje
Bo Kupiec może nie wiesz ale wszelaki plastik dodany do akwarium lubi się utleniać dla nas niewidocznie dla ryb śmiertelnie się to kończy ,to może być przyczyna zgonów ryb w twoim akwa przemyśl sprawę i jak coś kupuj gadżety tylko przeznaczone do akwa
thomas77, jakoś 2 lata było to w akwarium i było dobrze to są gadżety do akwarium po prostu świeże rybki coś miały a ja nie robię kwarantanny bo nie mam gdzie to wpuszczam od razu jaro, kup sałatę to będziesz miał roślinki
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
To aby tych co nie mają zachęcić do "mania" a tych co już mają do dalszej pracy, na fotkach poniżej, też są moje akwaria.
W sumie z tym co mam w pracy posiadam 4 szt.
A powiedzcie mi, ile w kg trzeba żwiru na usypanie porządnej warstwy? Chodzi mi o te większe akwa jak ma kowal czy cidzej, bo zaczynam się zastanawiać ile będę musiała tego kupić.
ja wlasnie nie dalem i teraz zaluje, ale przy okazji czyszczenia podrzuce troche nawozu. do tej pory jakos wszystko ladnie mi roslo bez nawozow wymiary tego mojego akwa to jakies 30cmx50cm (mniej wiecej bo to tzw. "panorama"). i powiem ci, ze nawet jak na taka ilosc zwiru to nie jest jakos za grubo - raptem kolo 4 cm