elnino pisze: uwierz mi, że ziemia dobrze zasypana żwirem
wiesz co - nie bede eksperymentowal, bo szczerze powiedziawszy nie lubie czyszczenia akwarium i nie mam zamiaru po tygodniu stwierdzic, ze jednak nie miales racji i mam pelno farfocli w akwarium. poza tym bandaz elastyczny ma dosc spore dziuri i nie wieraze, ze korzen przez to nie przelezie jak potrafi sie tak zintegrowac z kamykami, ze nie jestem w stanie go oderwac
darcun4 pisze:Mam nadzieję, że "starego" filtra nie płukałeś pod kranówką?
filtr jakies 2 tyg temu byl czyszczony wiec mam zamiar go tylko (plastik) oskrobac gdzieniegdzie z kamienia i wsadzic spowrotem do akwarium. zreszta zwiku tez przesadnie nie czyscilem a i szyby lekko zielonkawe sa celowo no i korzen tylko lekko oplukany .... mam nadzieje, ze przyspieszy to przydatnosc akwarium do uzycia

jedynie woda zalana kranowa plus uzdatniacz ESKLARIN Tropicala
darcun4 pisze:Tylko czemu do tej michy nasypałeś ziemi i żwiru jeżeli ma być to tymczasowe?
a bo zalozylem, ze moze mi sie w miedzy czasie rosliny lekko rozwina jak beda na sloncu przez te kilka dni staly

poza tym to dodatkowe 5 minut roboty bylo a ziemi za 0,96pln 5L zostalo mi .... z 75 %

ja mam male akwarium (45L) wiec i tak wiekszosc ziemi pojdzie do doniczek to co mi szkodzilo zaeksperymentowac
darcun4 pisze:zrobisz sobie mcharium
nie chce

wlasnie wywalilem mchy z mojego do WC - byly idealnym siedliskiem rybich gówien