UŚMIECHNIJ SIĘ!!!

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

wychodzi na to, ze w centrum miasta stojac przy ruchliwej ulicy moge spokojnie z buta uchylac drzwi w aucie, bo nawet jak ktos mi je urwie to za to zaplaci, bo nie zachowal ostroznosci mijajac mnie :/ paranoja ! to sie dopiero do UWAGI nadaje ! jakby to nie byla TV to nic by kierowcy maseratti nie uratowalo
TwojMETYL

Post autor: TwojMETYL »

orion pisze:Już się w tvn24 wypowiadał, że uznali winę kierowcy autobusu bo nie zachował szczególnej ostrożności przy ruszaniu, a ich pojazd nie mógł spowodować kolizji bo maserati stało w miejscu. NIe do końca się z tym zgadzam, bo od kiedy można parkować na przystankach??? Do tego Kornacki (miękka faja) nie umie sobie drzwi przytrzymać, ale kto ukaże gwiazdeczkę TV. Ja na miejscu kierowcy autobusu mandatu bym nie przyjął i poszedłbym do sądu.

http://www.tvn24.pl/-1,1738118,0,1,ala- ... omosc.html
I ja też bym poszła do sądu!
Bo spróbuj Ty się zatrzymać na przystanku to mandat murowany. A Ci sobie popisy urządzają - przesiadanie się, zamienianie miejscami niemalże na środku jezdni...
To jest właśnie paranoja tego kraju - bogatemu wszystko wolno...
Przestało być śmieszne... hyh
Awatar użytkownika
clhseba
Pojemność: 2000
Rocznik: 2007
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi

Post autor: clhseba »

A tak to się skończyło:

Samochód jest ubezpieczony, na miejsce przyjechała policja i stwierdziła jednoznacznie winę kierowcy autobusu. Został on ukarany mandatem karnym. W związku z tym, że jego samochód się poruszał, a nasz nie. Nieporuszający się samochód nie może spowodować kolizji drogowej - tłumaczy Kornacki.

:lol:

"No niestety takie jest prawo, kierowca autobusu nie zachował należytej ostrożności. Kierowca stojący na przystanku może być ukarany za nieprawidłowe zatrzymanie/parkowanie.
Dziś coś podobnego przerabiałem, moja żona trąciła źle zaparkowany samochód (na zakazie), który jednocześnie utrudniał jej wyjazd z parkingu. Zestresowało się biedactwo i nie wymanewrowało Niestety nie zachowała należytej ostrożności i ponosi winę za kolizję, poszkodowany zapłacił mandat za złe parkowanie.
Konkluzja jest taka, według prawa możesz zatrzymać się na skrzyżowaniu i rozpalić grilla, dostaniesz mandat za parkowanie, stwarzanie zagrożenia itp itd. Jak ktoś w tego grilla i Twój samochód wjedzie jest winien spowodowania kolizji/wypadku bo nie zachował należytej ostrożności i naprawa idzie z jego OC.

Takie mamy prawo :dontknow: należy zachować ostrożność... "
Awatar użytkownika
cidzej

czyli mamy solucje na kolejny probelm w escorcie :500:

jak komus korozja drzwi zjadla w escorcie to tylko podjechac na jakis przystanek albo stanac na poboczu ruchliwej drogi i uchylic drzwi :D

to sie nadaje do dzialu Opisów napraw i modyfikacji :P

ps. moze w ktoryms nastepnym z odcinkow pokaza jak na czyjs koszt naprawic progi i podluznice :P o np. jak w jedziemy komus na pole i zaczniemy szalec a na koniec przydzwonimy w kamien progami i podloga. my zaplacimy mamndacik 100zł za wjazd na prywatna posesje ale za to jakis rolnik naprawi nam progi i podloge na swoj koszt :P
Awatar użytkownika
clhseba

Cidzej nie głupi pomysł ;)
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

Jak dla mnie to wina jest co najwyżej obu, bo maserati było zaparkowane w nieprawidłowym miejscu i do tego miało rozwalone na oścież drzwi, a kierowca autobusu nie patrzył w lusterko i przywalił, to on powinien pamiętać, że mu zachodzi 1m. Daleki jestem od wskazania jednoznacznie winnego, a policjanci którzy ukarali kierowce autokaru chyba patrzyli się na cycki Sochy i zasłuchali się w nudną opowieść rozlazłego Adasia Kornackiego. Na koniec pewnie zrobili sobie pamiątkowe zdjęcie z naszymi "cudownymi" celebrytami.

Niestety polski kodeks ruchu drogowego nie jest doskonały i jest mnóstwo niuansów i niejasności które można interpretować jak się komu podoba.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
cidzej

ale kierowca autobusu ma info, ze mu zachodzi metr (takie naklejki) i kierowca powinien uwazac uchylajac drzwi. zrozumialbym jakby kierowca autobusu uderzyl w jakis inny element auta, ale moze wczesniej jak mijal auto drzwi byly zamkniete .... zreszta nie da sie w 100% kontrolowac wszystkich 4 stron auta :/ to kornacki zachowal sie jak typowa blondynka jakby nie wiedzial, ze stoi na przystanku a nie na pustej plycie lotniska
Awatar użytkownika
orion

ale kierowca autobusu ma info, ze mu zachodzi metr (takie naklejki)
powinien też zachować szczególną ostrożność
cidzej pisze:to kornacki zachowal sie jak typowa blondynka jakby nie wiedzial, ze stoi na przystanku a nie na pustej plycie lotniska
zgadza się, kornacki to w ogóle powinien jeździć co najwyżej hulajnogą, to już przynajmniej trzecie super auto które ucierpiało w kontakcie z nim (nowiutkie sti oraz gtr, teraz maserati)

Ale ja to rozpatruję czysto z punktu widzenia przepisów, osobiście jestem po stronie autobusu.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
driver98

Post autor: driver98 »

orion pisze:Ja na miejscu kierowcy autobusu mandatu bym nie przyjął i poszedłbym do sądu.
orion tak jak piszesz jak by mogli ukarać celebrytów,a moim zdaniem to ewidentna wina tego buraka z masserati :twisted:
PRAWDZIWY FACET JEŹDZI DIESLEM,A BENZYNA I GAZ...DLA PANIENEK😎
Awatar użytkownika
orion

driver98, nie obraź się ale Ty obiektywny (w tym konkretnym przypadku oczywiście) to nie jesteś i to jest naturalne ;) bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)
Kwazio

Post autor: Kwazio »

driver98,

Zgadzam się jak można ukarać kierowcę autobusu ??

Piszą w artykule
W związku z tym, że jego samochód się poruszał, a nasz nie. Nieporuszający się samochód nie może spowodować kolizji drogowej - tłumaczy Kornacki.
Oki nie może spowodować kolizji drogowej ale autobus nie uderzył samochodu tylko drzwi które były w ruchu, a w ruch wprawił je dziennikarz TVN a nie kierowca autobusu. Przecież on ocenił odległość od auta przejeżdżając koło niego. Kierowca autobusu siedzi przed osią przednią i po minięciu przeszkody ocenia jak daleko ma się od niej ustawić potem musi patrzeć na przód by nim w coś nie uderzyć.

Po drugie dlaczego ta policja nie zwróciła uwagi gdzie to Maserati stoi !!

Przecież tam jest przystanek autobusowy !! Od kiedy to pojazd nie posiadający uprawnień do przewozu osób może zatrzymywać się na przystanku ?

To kolejny przykład tego jak celebryci, politycy są bezkarni.

Żenada !! Kornacki naprawdę stracił wiele w moich oczach. Zachował się po prostu jak snob.

Czy jeśli ja zaparkuję samochód na parkingu i obok będzie przejeżdżał rowerzysta to jak otworzę drzwi a on wyłamie je i wyłoży się jak długi to jeszcze ja dostane od niego kasę bo mi drzwi wyrwał ?? W moim świecie nie ale polityk albo ktoś taki jak Kornacki pewnie :-)

Po prostu są dwa światy zawsze tak było i jak kolega wyżej napisał punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;-P
Awatar użytkownika
clhseba

Kwazio pisze:Kornacki naprawdę stracił wiele w moich oczach. Zachował się po prostu jak snob.
Pomyśl ile by kosztowała naprawa tego jak by to nie było robione z OC komunikacji miejskiej ;) a im i tak wisi bo pewno zniżek nie maja :mrgreen:
Kwazio

Post autor: Kwazio »

clhseba,

Dokładnie :-)

A ja mam dwa ciekawe gify :-P
Ciekawe czy autentyk i jaka to była prędkość :

http://s7.directupload.net/images/120316/jcixrkii.gif

równie szybko pojawił się na ringu co auto powyżej ;-)

http://bigpichost.com/files/37v_kbu_urd ... pfzff8.jpg
Awatar użytkownika
leszek
Pojemność: 1500
Rocznik: 2018
Generacja: MK1
Nadwozie: Inne

Post autor: leszek »

clhseba pisze:ile by kosztowała naprawa tego jak by to nie było robione z OC komunikacji miejskiej

Dla ścisłości...... to nie był autobus komunikacji miejskiej ,tylko jakiś PKS.
I proszę do tematu bo tu nie miejsce na takie dyskusje. ;)
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować :-)
Awatar użytkownika
Hex
Pojemność: 1996
Rocznik: 1992
Generacja: MK5
Nadwozie: Hatchback

Post autor: Hex »

ODPOWIEDZ