A wiec pora porozmawiać o tej technologi budowy domu. Jak wiadomo Polska to kraj konserwatywny i bez pustaka czy cegly domu nie postawisz. Ale czy macie jakies doswiadczenie, moze sasiada co sie wybudowal w ten sposob i ma jakies spostrzezenia, cokolwiek do powiedzenia na ten temat? Sporo czytam, szukam, ostatnio na ten temat bo nie powiem jestem zaintersowany tą opcja postawienia domu. Chetnie wyslucham Waszych opini na ten temat
Domy szkieletowe
Moderator: Moderatorzy
-
zbysio007
Domy szkieletowe
Witam,
A wiec pora porozmawiać o tej technologi budowy domu. Jak wiadomo Polska to kraj konserwatywny i bez pustaka czy cegly domu nie postawisz. Ale czy macie jakies doswiadczenie, moze sasiada co sie wybudowal w ten sposob i ma jakies spostrzezenia, cokolwiek do powiedzenia na ten temat? Sporo czytam, szukam, ostatnio na ten temat bo nie powiem jestem zaintersowany tą opcja postawienia domu. Chetnie wyslucham Waszych opini na ten temat
-
mateusz_175
Zbysio007, u mnie budujemy się ( tzn. rodzina, czyli rodzice i rodzeństwo ). Dom z pustaka maxa no i troche cegły wiadomo, które były kupione jeszcze w latach 90.
W tej chwili jesteśmy na etapie centralne/wylewki, tynki zrobione.
Jakie konkretnie rady potrzebujesz
?
Wiele robót sami robiliśmy które tylko mogliśmy + pomoc rodziny kto mógł.
Służę też jakimiś zdjęciami jakby co zobrazować jak powstaje dom.
W tej chwili jesteśmy na etapie centralne/wylewki, tynki zrobione.
Jakie konkretnie rady potrzebujesz
Wiele robót sami robiliśmy które tylko mogliśmy + pomoc rodziny kto mógł.
Służę też jakimiś zdjęciami jakby co zobrazować jak powstaje dom.
-
zbysio007
zbysio007, w Polsce to jest mało popularne rozwiązanie, ludzie nadal tradycyjnie wolą cegłę. W USA takie domy to normalka, na zachodzie też, mam kumpla który pracuje w fabryce gdzie produkują gotowe panele i stawiają takie domy, zlecenia mają głównie za granicą i nie narzekają na brak pracy, więc coś w tym musi być, skoro jest na to popyt.
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.
Kierowca bombowca.
Kierowca bombowca.