Kosmetyki do NASZYCH wozów :)
Moderator: Moderatorzy
-
clhseba, ale z wosku dobrego to tylko spłukać wystarczy... o ile nie jest się maniakiem 

Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie

- clhseba
- Pojemność: 2000
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
NIEzbysio007 pisze:Czy APC bez problemu zmywa czarne kropeczki czyt. smołe nalepioną na auto?

Do smoły polecam Nielsena Tar&glue remover
Ewentualnie NAFTA

zbysio007, możesz też kupić sobie "Rozpuszczalnik do wyrobów bitumicznych" np. firmy Dragon (do dostania w marketach budowlanych, w opakowaniach 0,5l, 1,0l i 5l).
Lub jeśli nie chcesz bawić się w uciążliwe odtłuszczanie wszystkiego po tym cholerstwie - polecam preparat o nazwie PrickBort firmy Mac124
Totalnie bezproblemowy i przyjemny w obsłudze, polecam 
Lub jeśli nie chcesz bawić się w uciążliwe odtłuszczanie wszystkiego po tym cholerstwie - polecam preparat o nazwie PrickBort firmy Mac124

- clhseba
[ Dodano: Wto 12 Cze, 2012 ]
prawda
fakt że szybciej widac kurz jak na białym czy srebrnym ( a tego to tez nie jestem do końca pewien )
Za przeproszeniem G...O i zarazemkris pisze:św. prawdaJamszoł pisze:Pisałem od razu - czarny samochód to brudny samochód - zawsze
Wystarczy pół godziny po myciu i już widać kurz
I nie pomogą tu żadne kosmetyki
Nawet te najlepsze na świecie

fakt że szybciej widac kurz jak na białym czy srebrnym ( a tego to tez nie jestem do końca pewien )
clhseba, nie wiem jak to się ma do ciemnych i bardzo ciemnych metalików,ale na zwykłym akrylu to jest nieporozumienie,po godzinie kurzu od groma a po deszczu to jakieś nieporozumienie,i nie pisz mi że gówno prawda bo prawda,mam ciemny wóz i wszystko widać jak na tacy,dlatego zamiast lać go tonami wody wole przetrzeć na sucho szmatką i jest czysto.
Jurek dobrze pisze.
A już porażka jest jak pylą sosny,auto dosłownie żółte.
Jurek dobrze pisze.

A już porażka jest jak pylą sosny,auto dosłownie żółte.
- clhseba
Tak tu sie z Tobą zgodzę że strasznie szybko się brudzi i widac cały syf na ciemnym !
ale to że
no chyba ze Jurek osobiście przetestował sporą część dostępnych na rynku kosmetyków i wie to po testach jakie przeprowadził
Ja tez ma CIEMNY lakier i kiedyś też miałem takie problemy że strasznie było widac kurz czy waterspoty po deszczu
teraz jak odpowiednio przygotuję lakier pod wosk ( i to nie musi być jakis mega " S " czy "z" ostatnio mam Megs'a #26 ) i nałożę wosk to po deszczu czy jak jest zakurzony to opłukam myjką czy wskocze na bezdotyk za 2 zeta i autko LŚNI jak świerzo po pucowaniu ! AMEN
Ps. Niektóre woski zmniejszają osiadanie kurzu
ale to że
to już jest BZDURA i tyleJamszoł pisze:I nie pomogą tu żadne kosmetyki
Nawet te najlepsze na świecie

no chyba ze Jurek osobiście przetestował sporą część dostępnych na rynku kosmetyków i wie to po testach jakie przeprowadził

Ja tez ma CIEMNY lakier i kiedyś też miałem takie problemy że strasznie było widac kurz czy waterspoty po deszczu

Ps. Niektóre woski zmniejszają osiadanie kurzu

Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 19:09 przez clhseba, łącznie zmieniany 1 raz.