mateusz_175 pisze:Ostatnio wyczytałem że jest gorzej niż miało być, tzn dłoń nie jest do końca władna czy coś takiego. Może ktoś coś więcej wie...
To jest wielka tajemnica którą jakoś udaje się im utrzymać, ale filmiki w sieci nie kłamią i widać że prawa ręka przypomina bardziej protezę niż sprawne ramię, sztywna podkurczona, palce wyprostowane.
Do F1 on już raczej nie wróci, nawet tą impreze mu przerobili, łopatka do zmiany biegów jest po lewej stronie.
Bo ja wiem czy jest aż tak tragicznie...?
Oczywiste że po rekonstrukcji ręki - bo tak trzeba te zabiegi nazwać - długo jeszcze będzie osiągał pełną sprawność a możliwe że jej nigdy nie odzyska ale jak widać po wynikach nie jest to dla niego przeszkoda w dobrym prowadzeniu pojazdu.
Sam Kubica nie wie jeszcze czy wróci do F1 ale ja jestem przekonany że w sportach samochodowych będzie jeszcze nie raz wywoływał u mnie pozytywne odczucia ;0
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Fajnie że wrócił do "żywych", ale teraz widać jak na prawdę poważny był to wypadek. Tyle czasu po wypadku a ręka wygląda tak sobie. Już kiedyś tuż po wypadku słyszałem wypowiedz lekarza, który otwarcie przyznał, że gdyby z takimi obrażeniami przywieziono szarego człowieka to bez wahania amputowaliby mu tą rękę, ale że to Kubica to musieli walczyc.
Ten filmik faktycznie pokazuje jak duzo pracy jeszcze ma z tą ręką
Ale jak widać jeździ całkiem fajnie Myślę że wrazie czego bolid też by mogli przystosować pod niego jeśli tylko zostałby dopuszczony do startów przez lekarzy.
Rallye du Var to impreza już wyższej rangi.... Nie zmienia to jednak faktu, że Kubica wciąż jest o klasę lepszy od rywali
[video]http://www.youtube.com/watch?v=hoJ0QrxmxVg[/video]
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
Robert Kubica w jednej ze swoich ostatnich wypowiedzi wykluczył powrót do F1 w 2013r a nie w ogóle W tej chwili nie odzyskał jeszcze na tyle sprawności w prawej ręce aby bez przeszkód operować przyrządami w ciasnym kokpicie jednomiejscowego bolidu. Jednak zaprzeczył plotkom o swoim udziale w WRC 2013. Ma startować dalej w rajdach a być może w jakiejś serii wyścigowej, jednak nie otwartym jednomiejscowym autem. Te wszystkie starty traktuje ciągle jako rehabilitację.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !