ZUS czy OFE

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

stefan1307

Post autor: stefan1307 »

Hahah, Panowie i myślicie ze jakieś emerytury dostaniecie? jak was satysfakcjonuje 700zł to powodzenia, tak kończy się głosowanie na złodziei... Nie wiem czy ten wątek jest sponsorowany bo na taki wygląda ale tak czy siak wszystko poleci do jednego wora, wam będą kazali pracować do 70 roku życia jak nie więcej i takiego wała dostaniecie. Nie chce tu nikogo obrażać ale nie żyjemy w bajce i trzeba myśleć realnie. Ja mam 21 lat i wiem już na 1000% ze emerytury nie dostane więc moje zdanie na ten temat będzie jak w/w

PS. mam nadzieje ze nikt z was na Tuska nie głosował, bo to co on teraz wyrabia ze zleceniami, dziełami i innymi chu... to az pikawa podskakuje. Pozdrawiam i miłego dnia ;) ide spać
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

a jak glosowal nawet to co ?

to forum nie jest stworzone do prowadzenia agitacji politycznej :evil:

mi to podchodzi pod probe obrazania innych uzytkownikow forum a takie dzialanie stoi w konflikcie z Regulaminem forum :evil:

btw. uprzedzajac ewentualne spekulacje - ja nie glosowalem wogole, szkoda mi kasy na paliwo zeby glosowac na ta bande drombo z polskiego sejmu :/
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

watek sponsorowany?
tak, jest to watek sponsorowany przez uzytkownika kupiec,
jeszcze jeden taki wybryk panie stefan1307, i zaproponuje pozegnac sie z naszym towarzystwem :P nikt nikomu nie bedzie wypominal wyboru podczas glosowania, to jest indywidualna sprawa kazdego obywatela ba! glosowanie jest obywatelskim obowiazkiem kazdego Polaka :)
a tak przy okazji JA GLOSOWALEM NA TUSKA
i co mi zrobisz? obrazisz mnie? przyjedziesz mi gebe obic?
mysle ze wystarczy dziadostwa w temacie, teraz tylko na temat posty bym prosil :D
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

A ja zrezygnowałem z ofe. Dlaczego? A no dlatego, że przez przeszło 20 lat przelewałem im na konto moje pieniądze, a oni pozwolili aby zostały im zabrane.
stefan1307 pisze: mam nadzieje ze nikt z was na Tuska nie głosował
A gdyby nawet to co? Zresztą co to za wybór między sraczką (PO), a rozwolnieniem (PiS) ?
Jedynie taki, że inaczej się nazywa ale skutek jest ten sam.
Awatar użytkownika
harnasiowy
Kontakt:

Post autor: harnasiowy »

darcun4 pisze:Zresztą co to za wybór między sraczką (PO), a rozwolnieniem (PiS) ?
Jedynie taki, że inaczej się nazywa ale skutek jest ten sam.
stuk :576: :576: :576:
Regeneracja Przewodów Wspomagania, klimy itp.
Pneumatyka i Hydraulika
stefan1307

Kolego, widać ze inteligencją nie grzeszysz jeżeli myślisz tylko o obrażaniu i obijaniu mord, chciałbym tylko żebyś wiedział, ze przez miedzy takich jak Ty, 2 miliony polakow wyjechało za granice, podniesiono wiek emerytalny do 67, kasa z ofe zniknęła i moge tak wymieniać i wymieniać... tak czy siak Ty i inni wyborcy Tuska zrzuciliście na nas los życia w takim bandyckim kraju gdzie ja muszę sobie odmówić wyjazdu na wakacje, żeby mieć za co naprawić swojego essa... moi rodzice 7 lat temu nie narzekali, a teraz sami sie zastanawiają nad wyjazdem więc kolego Kupiec, pomyśl nad tym.

PS. Pisuary nie inne jak ma rządzić Jarek, sa jeszcze inne partie, oprócz bandy czworga.
A wracając do zastraszania, ja sie obędę bez forum, to nie jest moje całe życie. Jeżeli tak bardzo prawda w oczy kole to proszę mnie zablokować. Wiem co nie co o polityce i dlatego ma takie a nie inne zdanie na ten temat. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
harnasiowy
Kontakt:

Post autor: harnasiowy »

stefan1307, to skora tak Ci źle, ludzie oooo taaaaaacyyy niedobrzy to czemu sam nie wyjedziesz?
Najlepiej do kraju gdzie nie ma internetu to dasz już nam spokój
Regeneracja Przewodów Wspomagania, klimy itp.
Pneumatyka i Hydraulika
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

stefan1307 pisze:Pisuary nie inne jak ma rządzić Jarek, sa jeszcze inne partie, oprócz bandy czworga.
Jakie ?
Przecie wszyscy to ta sama banda - niczym sie nie różnią
Wymieńcie sobie wszystkie nazwy "kobiety lekkich obyczajów "
No ile jest określeń ?
Dokładnie to samo jest z partiami
NIe dość , że są złodziejami , nygusami , którym nie chce sie pracować to jeszcze "ŹLE WYCHOWANI"
To oni dają nam przykład : np. trzymać łape w kieszeni rozmawiając z kobietą czy innym rozmówcą
Kuźwa mieszać między jajami a potem komuś na przywitanie rękę podawać
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
stefan1307

Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem, ale takie jest moje zdanie i go nie zmienie, tylko chyba za bardzo wylałem to na forum

PS. Kolego przeczytaj program Korwina, posłuchaj go w internecie, NIE w TV!!! facet z własnej kieszeni wyjmuje kase na kampanie wyborczą. W tv mówią, że nienawidzi niepełnosprawnych a to nie prawda bo założył fundacje pomagającą niepełnosprawnym.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2014, 17:38 przez stefan1307, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
nonam

Post autor: nonam »

Mimo moich poglądów politycznych wydaje mi się że na taką wymianę zdań i opinii należałoby założyć inny temat, bo odbiega on nieco od tematu :P
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Kontakt:

stefan1307 pisze: Kolego przeczytaj program Korwina
To do mnie ?
Korwin dla mnie to to samo co Hitler tylko jeszcze nie doszedł do władzy
Jak dojdzie będzie dokładnie tak samo kradł jak każdy inny z Wiejskiej
Jak komuś może podobać się gość co szerzy nienawiść
Jeśli pójdę głosować to jak już to na SLD
Za nich przynajmniej było o niebo lepiej a właściwie za ich poprzedników :razz:
Szkoda , że temu gościowi nie wyszło z tą bombą
Damian - 1800 zł ? to dużo
Mam 2000 na rękę i utrzymuję rodzinę pracuję sam i nie mieszkam u mamusi :razz: :razz:
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

Jamszoł pisze:Mam 2000 na rękę i utrzymuję rodzinę pracuję sam i nie mieszkam u mamusi
Jurek, tylko może teraz taka moda na:
1. narzekać na wszystko
2. niewiele dawać od siebie
3. mieć wysokie aspiracje
4. dużo zarabiać
Swojego czasu dawno temu (2005 rok) jak swojemu synusiowi wyliczyłem, że przeputał w miesiącu w granicach 2000-2300 złociszy (i to każdego miesiąca tak pod rząd z 2-3 m-ce), to się obraził, że liczę jego pieniądze :shock: .
Obraził się i wyjechał do ..........Anglii. Co zabawne, teraz tatuś nie ma mocy aby mu wyliczać ale też i dzieciątko gówno ma.
stefan1307

Nie nie Jamszoł, to było do kolegi harnasiowy bo spojrzałem ze ma 22 lata. Kolego darcun, jeżeli człowiek dzien w dzien pracuje po 12h i nie daje z siebie wszystkiego to ten co pracuje po 8 to obibok? czy kto? bo nie rozumiem?

Tak czy siak, Panowie koniec tematu, nie chce kolejnego ostrzeżenia dostać. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Kontakt:

W zasadzie to ja sie na finansowości nie znam - ALE
Do ofe ma iść niewielki procent kasy - więc przy moim zarobku wyjdzie na to , że z ofe dostał bym pewnie coś koło 50 zł emerytury albo i mniej
Więc pewnikiem gra nie warta świeczki
Tym bardziej , że ileś tam przed początkiem emerytury kasa z ofe i tak zostanie przekazana do zusu
A ZUS jest taką instytucją , że kase z tego wora można wziąć w każdej chwili do zatkania dziury budżetowej
Tak czy inaczej ci co zarabiają mało i tak będą na łasce państwa Co do dożycia do emerytury :mrgreen: :mrgreen:
Ja tam mam zamiar ją dostać - będę potrzebował kase na paliwo do woza - który se kupie jak będę odchodził na zasłużony odpoczynek
Mam zamiar jeździć co najmniej do setki :razz:
stefan1307

Ja gdybym miał wybierać to ZUS, z ofe kasa juz raz poszła na ZUS to moze i drugi a w ZUSie chociaż gwarancja ze 400zl emerytury wypracujesz przez całe życie
ODPOWIEDZ