światła pozycyjne niedzialaja ford puma prawa strona
Moderator: Moderatorzy
światła pozycyjne niedzialaja ford puma prawa strona
pytanko wie ktoś czemu światło pozycyjne nie świeci po prawej stronie i tylu tez prawa
ford puma
niby gałka się wyrabia
kopiłem używaną i tez niedziela gdzie szukać
i poza tym idzie to jakoś sprawdzić na krótko w instalacji czy wina gdzieś na kablach nie leży
kiedyś miałem to w escorcie wymieniem gałkę i po sprawie było
ford puma
niby gałka się wyrabia
kopiłem używaną i tez niedziela gdzie szukać
i poza tym idzie to jakoś sprawdzić na krótko w instalacji czy wina gdzieś na kablach nie leży
kiedyś miałem to w escorcie wymieniem gałkę i po sprawie było
-------------------------------------------------------------
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
-
kris
sprawdzałem testerem od prądu przewodziło na wszystkich bezpiecznikach prąd sprawdzę jeszcze raz jeszcze jakieś pomysły ma ktoś
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
lostlast, może śmiesznie to zabrzmi ale... sprawdź żarówki
Miałem przypadek, że jednocześnie padły 2 sztuki a ja szukałem gdzie indziej
Oczywiście jeśli masz wsadzone ledy i nie świecą od włożenia to sprawdź biegunowość.
Oczywiście jeśli masz wsadzone ledy i nie świecą od włożenia to sprawdź biegunowość.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
sprawdzałem i nawet przekładałem z jednej do drugiej stronyYagr pisze:lostlast, może śmiesznie to zabrzmi ale... sprawdź żarówkiMiałem przypadek, że jednocześnie padły 2 sztuki a ja szukałem gdzie indziej
![]()
są ok
tak zmieniłem już auto na audi avant kombi 2,5 diesel ale serce bije fordem ...Yagr pisze:lostlast, może śmiesznie to zabrzmi ale... sprawdź żarówkiMiałem przypadek, że jednocześnie padły 2 sztuki a ja szukałem gdzie indziej
![]()
pumę sprzedałem oczywiście rodzinie i mówiłem ze pomogę z ta naprawa
to pociagnij kabel od pozycji prawych na lewe i po klopocie
mi sie uwalil zespolony nie mnialem pozycji i podwietlenia deski wiec zeby jedzic zmostkowalem z zasilaniem przeciwmgielnej tylnej wywalilem zarowke od mgielnej i teraz mam pozycje i podwietlenie deski z tym ze zalaczam wlacznikiem od mglowej hehe
nie ma kasy na obecna chwile to trza jakos sobie radzic dlatego zrob tak jak napisalem na samej gorze moze to cos da
mi sie uwalil zespolony nie mnialem pozycji i podwietlenia deski wiec zeby jedzic zmostkowalem z zasilaniem przeciwmgielnej tylnej wywalilem zarowke od mgielnej i teraz mam pozycje i podwietlenie deski z tym ze zalaczam wlacznikiem od mglowej hehe
Wrócę i je sprawdzęJamszoł pisze:Najpierw niech wróci do bezpieczników
a jak nic nie dam rady to okradnę prąd od tych innych pozycyjnych
a da rade jakoś od bezpieczników pościć prąd i sprawdzić czy stamtąd idzie prąd wogule
bo z mim szczęściem to trafiłem na popsuty przełączni zespolony choć dziś go rozebrałem na części pierwsze był raczej ok
ok dobrze wiedzieć szkoda ze prędzej tu nie pytałem bo bym zaoszczędził 20euroJamszoł pisze:Gdyby był walnięty przełącznik pod sterem to nie było by postojowych w ogóle
to tak naprawdę to morze być tylko bezpiecznik czy idą tam gdzieś jakieś przewody czy jakieś pierdolniki co mogły by się popalić
lostlast, nic ci sie nie popalilo najwyzej kabel sie przerwal jakby sie popalilo to bezp tez by sie skopcily,daj se spokoj lipne.warunki rob na krotko latem sie pobawisz z tym przeciez nie ma sensu rozgrzebywac auta ,no chyba ze masz duuuzo czasu i ogrzewane pomieszczenie dostep do schematów to mozna sie bawic 
bodzio82 pisze:lostlast, nic ci sie nie popalilo najwyzej kabel sie przerwal jakby sie popalilo to bezp tez by sie skopcily,daj se spokoj lipne.warunki rob na krotko latem sie pobawisz z tym przeciez nie ma sensu rozgrzebywac auta ,no chyba ze masz duuuzo czasu i ogrzewane pomieszczenie dostep do schematów to mozna sie bawic
masz racje ale przygotować się można
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
bodzio82, każesz mu pociągnąć kabelek od drugich postojowych
A jeśli ma tam gdzieś coś nie teges to prunda pójdą od drugiej strony i lewe też pójdą biegać po lesie
Jak już to napisz mu , że ma tamte kabelki poodpinać i zaizolować
Nadal jestem zdania , żeby sprawdzić bezpieczniki - wyciągając je - przeczyścić girki i gniazda
I dopiero wtedy robić druciarnie

Jeśli zaśniedziały styki przy wyjściu z bezpiecznika to pewnikiem - po wytarganiu żarówek - będzie napięcie w lampach a pod obciążeniem siądzie
A jeśli ma tam gdzieś coś nie teges to prunda pójdą od drugiej strony i lewe też pójdą biegać po lesie
Jak już to napisz mu , że ma tamte kabelki poodpinać i zaizolować
Nadal jestem zdania , żeby sprawdzić bezpieczniki - wyciągając je - przeczyścić girki i gniazda
I dopiero wtedy robić druciarnie
Jeśli zaśniedziały styki przy wyjściu z bezpiecznika to pewnikiem - po wytarganiu żarówek - będzie napięcie w lampach a pod obciążeniem siądzie
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]