piniu, mam nadzieję że ci nie wmówił regulacji luzów zaworowych...?
Ale co do tego gaźnika to bym pewny nie był - mało to było na forum maszyn z niby 1,4 a okazywały się wynalazki 1,6 na monowtrysku z 1,4 ? piniu, jeśli jestes w stanie to zapodaj fotkę tego gaźnika po ściągnięciu z niego filtra, o ile masz "patelnię"
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Nie mam "patelni", jeśli dobrze się domyśliłem
Czy filtry gazu lotnego i ciekłego są jednakowe i są bez znaczenia przy kupnie?
Myślę o allegro, na przykładowej stronie u gazownika kosztują 30-40zł.
Nie obraźcie się ale uważam, że temat w dalszym ciągu nadaje się do zamknięcia. Przynajmniej do czasu aż autor tematu zorientuje się jaki i gdzie ma filtr LPG, jakiej generacji ma instalację gazową, wstawi fotkę gaźnika który czyścił mechanik, itp.
A przede wszystkim poszuka w necie instrukcji obsługi swojego auta lub zassa gdzieś "Sam naprawiam". Teraz naszymi postami robimy koledze krzywdę.
WieSiu pisze:należy jedynie co jakiś czas czyścić parownik
I tu będzie kolejna zagadka pod tytułem:"Jak rozbiera się parownik?"
A ja powiem tak zamknijcie ten temat, przy gazie sie nieeksperymentuje kolega sie nie interesował do tej pory to i miszcz gazu juz z niego nie bedzie jedni sa stworzeni do tego drudzy do innego potem zeby nie bylo wyrzutów sumienia ze cos sie stało bo ktos cos doradził i nie wyszło
Kurna mowie to wam od poczatku a wy dalej swoje. Nie z kazdego zrobicie mechanika i dajcie sobie spokoj. Wezmiecie odpowiedzial osc jak kolega sie w powietrze wysadzi od tych waszych porad ?
Panowie spokojnie, ja nic sam nie mam zamiaru grzebać przy gazie, chcę tylko wstępnie dowiedzieć się o przyczyny, żeby samemu je zasugerować mechanikowi, wszyscy wiemy że żeby trafić na dobrego mechanika to trzeba się postarać, często diagnozują częsci do wymiany które są sprawne i tym podobne.
Foty postaram się zrobić na danich, wczoraj w domu nie miałem neta dlatego odpuściłem...
Jeśli mod uważa temat można póki co zamknąć a ja napiszę na pw kiedy będę gotów z tematrem do dalszej dyskusji
Czy elektrozawór mogę sobie przełożyć z butli obecnej do innej i nie ma to większego znaczenia?
Postanowiłem zainwestować w lpg, po testach które wykazały że ford spalił mi 11L/90km bp w trybie mieszanym, tymczasem mechanik podrgulował mi instalację LPG i na trasie spala 12l~