Kochani, w ciągu 3-4 miesięcy będę musiał wymienić swoją lodówkę. Wysłużony elektrolux ciągnie zdrowo juz 10 lat ale po awarii zamrażalnika, pracuje tylko jeden kompresor - ten od chłodziarki. Naprawa coś do 300zł w mojej ocenie bo sprężarka działa tylko albo czynnik uciekł albo kapilara sie w końcu przypchała ( po 2 przeprowadzkach to mozliwe

). Pierwotnie chciałem to naprawiać ale ostatecznie ze względu na wyłażącą korozję zdecydowałem się na zakup nowego sprzęta. Nie bardzo mogę zrobić myk taki jak w pralce czyli zakup czegoś za rozsądną cenę ale z wydłużona gwarancją producenta ponieważ nie znalazłem ofert lodówek z darmowym przedłużaniem gwarancji. Pozostaje więc wybór lodówki z gwarancją jaka tam jest. Wymagania sa następujące:
- zamrażalnik na dole,
- no frost,
- najlepiej dwa termostaty,
- cena max do 1800zł,
- szklane półki,
- wysokość od180cm w górę
- klasa A+ lub A++ albo A+++
- kolor inox lub podobny
Spotkałem się z opinią że gwarancje sa takie same ale np.produkowane w niemczech ze względu na lepszą kontrolę jakości wytrzymuja dłużej (Bosch, Siemens, Lebherr, Miele). Osobiście podobają mi się samsungi i LG - też niby gwarancja na kompresor 10lat. Jakie macie doświadczenia? CO radzicie?