http://anuluj-mandat.pl skuteczne?

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lukas
Kontakt:

Post autor: Lukas »

A masz w pelni legalne 3,5 tony? Bo w Polsce duzo jezdzi na takich papierach a rzeczywiscie wiecej przewozi...
:ble:
Kudłaty_EZG

Post autor: Kudłaty_EZG »

Lukas, renówka Master. Pojedyncza oś. Około 1200kg ładowności. Po PL nieraz wrzuca więcej. Jak jeździłem na eu przeladowany byłem raz. Zresztą, za przeładowania punktów brak a mandat zapłaci spedycja.

Kolejna rzecz ze mowa o prędkości, a tu nikt nie sprawdza realnej wagi a dowód rejestracyjny. A według dowodu obowiązują mnie ograniczenia prędkości aut do 3,5t
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie :DDD
Awatar użytkownika
Lukas
Kontakt:

Mniejsze opłaty za drogi...
Wjezdzanie tam gdzie zakaz powyzej 3,5 tony.
To powinno byc tepione i punkty za to tez powinny obowiazywac a kierowca ma pilnowac dopuszczalnej masy.
Pamietaj, ze Wroclaw sprawdza wagi na drogach wjazdowych.

A policja moze chyba zatrzymac prawko jesli nie masz kateforii C przy przeładowaniu.
Kudłaty_EZG

Lukas, owszem Wrocław sprawdza ale nie czy jesteś przeladowany a czy nie wyjeżdżają auta zbyt ciężkie. Nawet tablica na wylocie mówi "Wrocław chroni drogi"

I nie może, dostał chłopak ostatnio 300zl mandatu. I na tym koniec
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Lukas
Kontakt:

To jestem za tym aby prawo zmienic i zabierac prawko na jakis czas za to plus madnat dla kierowcy. Ty jedziesz i odpowiadasz za auto. Wiec kierowca ma ponosic odpowiedzialnosc.
Kudłaty_EZG

My w tym samym kraju żyjemy?

Dołożyć jeszcze tacho na busy i 90% firm zajmujących się transportem z autami do 3,5t plajtuje

I ceny praktycznie wszystkiego rosną.
Awatar użytkownika
Lukas
Kontakt:

W tym samym. I uwazam, ze niedlugo bedzie to rozwiazane jak przewozwnie zbyt duzej ilosci pasazerow.
Jest to zbyt powszechne jak przeginanie z predkoscia.
Kudłaty_EZG

Nie powiem ze to pochwalam bo nie.
Ale co do rozwiązania... Obudź się.
Żyjemy w kraju gdzie przepisy i kary ustala się tak by wydoic kierowców a nie poprawić bezpieczeństwo
Awatar użytkownika
Lukas
Kontakt:

Nasze przepisy nie odbiegaja od zachodnich a kary sa ciagle za malo dotkliwe i nie egzekwowane.

Kwestia czasu.

Wiesz, ze robisz zle, jesteś przeciwny i uwazasz, ze kara nie jest zasadna. Zacznijmy zyc w normalnym kraju.
Awatar użytkownika
Lukas
Kontakt:

Ja zostaje. Jak wyjedziesz nie znaczy, ze bedzie lepiej.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2015, 20:52 przez Lukas, łącznie zmieniany 1 raz.
Kudłaty_EZG

Lukas, bo jestem przeciwny, ale też patrze na to realistycznie. Brak przeladowan= wzrost stawek za transport. Jak dołożyć do tego tacho odpadnie 2zaleta małego transportu- szybkość. Co będzie oznaczało drastyczny spadek zapotrzebowania na mały transport. Bo po co wtedy wysyłać 2busy jak można jedną solówke. A to kolejny wzrost cen transportu- kierowcy zaczną się bardziej cenić bo będzie ich brakować- to z kolei z powodu wprowadzonej parę lat temu kwalifikacji wstępnej koszt około 6tys, gdzie wcześniej był kurs na przewóz rzeczy kosztujący 600zl
Awatar użytkownika
Lukas
Kontakt:

Jest wiele zmiennych. Niech drożeje i bedzie normalnie. To zadne wytlumaczenie. A szef aie szybko dorabia na kantowaniu. Niech sie zacznie z Wami kasa wreszcie dzielic.

Edit, paliwa potanialy a obnizek cen nie ma, kto ma z tego kase?
Kudłaty_EZG

Ja na swoje zarobki narzekać nie mogę, jak na busa szef płaci uczciwie. Znam takich którzy na przerzutach za niższe stawki jeżdżą.

A co do zarobków kierowców miałem na myśli kat C, Ci na B zaczną zarabiać mniej bo na tych znów zapotrzebowanie zmaleje.

Ja juz kiedyś pisałem, jak wprowadzą tacho na busy zapewne rzucę te robote
Awatar użytkownika
Lukas
Kontakt:

Chcemy normalnego kraju a sami robimy go nienormalnym.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Kudłaty_EZG, teraz to gadasz tak - jak pracodawca
Chyba Ci sie podoba jazda ponad norme - wieczne zmęczenie i poganianie przez szefa
U nas we firmie jest pod tym względem już na szczęście normalnie
Sa pomontowane tacho 4 godziny jazdy i przymusowa przerwa
I tak powinno być w całym transporcie
Piszesz , że podrożeje ? a może nie ? :P
Bo inna firma transportowa przewiezie to samo za mniejszą kase

Potem sie dziwić , że kierowca zawodowy ma wypadek na trasie - jak on za kółkiem śpi
I niby zawodowy to fachowiec ? a niedzielny kierowca to zagrożenie ?
BZDURA
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
ODPOWIEDZ