okulary kontra soczewki kontaktowe

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

okulary kontra soczewki kontaktowe

Post autor: Yagr »

Hej
W czasie ostatnich badań okresowych pani od oczu czyli "okolog" kategorycznie stwierdziła że musze nosić bryle. Problem jest taki że od 5-6 lat wzrok mam na tym samym poziomie i poprzednie badania przechodziłem z wynikiem "jest wada ale w normie". Jednak siedzę przy komputerze te swoje godziny i poprawiam po pracy więc nie moge powiedzieć że widzę jak 20 lat temu bo tak nie jest. W związku z tym zacząłem się zastanawiać czy zakupić zwykłe okulary czy soczewki kontaktowe. Są też progresywne. Pytam osoby które już to przerabiały: Jak to sie je, czym sie kierować, czy soczewki progresywne to dobry pomysł, jakich ewentualnie firm oferty szukać, jak to wygląda z ekonomicznego a jak z praktycznego punktu, nomen omen, widzenia?
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Re: okulary kontra soczewki kontaktowe

Post autor: Jamszoł »

Z progresywnymi , możesz sobie nie dać rady
Jak już , to szukaj firmy , która zrobi Ci progresywne a jak nie dasz rady to zrobi dwie pary normalnych do paczania i do czytania osobno
Przynajmniej u nas są takie
Zastanawiałem się też nad soczewkami ale częste ściaganie ich i wymiana na nowe - raczej mi nie odpowiada
Ja osobiście nie mogę mieć progresywnych - lekarz mi powiedział , że dla mnie się nie nadają bo po operacji oka mam cos tam i progresywnych nie mogę nosić
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
ODPOWIEDZ