Buty trekkingowe
Moderator: Moderatorzy
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Buty trekkingowe
Heloł,
Może jest na forum osoba obeznana z tematyką... jakoś nam na to wątek chyba nigdy nie zszedł...
Przyszła już jesień a zima za pasem, moje "traperki" mają już podeszwę stjuningowaną na slika i noszę się z zamiarem zakupu obuwia. Kiedyś sporo łaziłem po górach i pozostał mi z tamtych czasów szacunek dla porządnych, skórzanych butów. Najmilej wspominam Chiruki, model zbliżony do obecnie sprzedawanych urales'ów. Chciałbym wydać do 400zł, interesują mnie oczywiście buty skórzane, nad kostkę. CO do rodzaju skóry to waham się miedzy nubukiem (takie były chiruki i moje obecne traperki z decathlona) a skórą licową. Nubuk - ze względu na.... wygląd, skóra licowa - wytrzymałość. Ale właściwie chciałem zasięgnąć Waszej opinii w sprawie różnego rodzaju wyściółek. Kusi mnie skóra naturalna ze względu na dobre dopasowywanie się do stopy, ale dotychczas miałem tylko tekstylne wyściółki i po jakimś czasie sie wycierały na kostkach i piętach. Obecnie do wyboru sa thinsulate albo cambrelle. Jakie macie doświadczenia? Może jakieś typy?
Może jest na forum osoba obeznana z tematyką... jakoś nam na to wątek chyba nigdy nie zszedł...
Przyszła już jesień a zima za pasem, moje "traperki" mają już podeszwę stjuningowaną na slika i noszę się z zamiarem zakupu obuwia. Kiedyś sporo łaziłem po górach i pozostał mi z tamtych czasów szacunek dla porządnych, skórzanych butów. Najmilej wspominam Chiruki, model zbliżony do obecnie sprzedawanych urales'ów. Chciałbym wydać do 400zł, interesują mnie oczywiście buty skórzane, nad kostkę. CO do rodzaju skóry to waham się miedzy nubukiem (takie były chiruki i moje obecne traperki z decathlona) a skórą licową. Nubuk - ze względu na.... wygląd, skóra licowa - wytrzymałość. Ale właściwie chciałem zasięgnąć Waszej opinii w sprawie różnego rodzaju wyściółek. Kusi mnie skóra naturalna ze względu na dobre dopasowywanie się do stopy, ale dotychczas miałem tylko tekstylne wyściółki i po jakimś czasie sie wycierały na kostkach i piętach. Obecnie do wyboru sa thinsulate albo cambrelle. Jakie macie doświadczenia? Może jakieś typy?
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Kleszczak
- Pojemność: 2000
- Rocznik: 1993
- Generacja: MK6
- Nadwozie: Cabrio
Re: Buty trekkingowe
ja mam do łażenia taktyczne bennona - mają miękką podeszwę, znajomi ze straży granicznej uważają te buty za pomyłkę, potrafi podeszwa pękać ale u nich problemem jest częste zaglądania pod auta i but jest mocno wyginany i nie od razu tak pękały, chwalą je za elastyczność i swobodę.
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Kontakt:
Znajomy chodzi w butach Magnum. Chwali jeż sobie. Ma te z linku w góry a na zimę wersję jeszcze wyższą
https://www.sklepmartes.pl/mezczyzna/14 ... zmiar-42_5
https://www.sklepmartes.pl/mezczyzna/14 ... zmiar-42_5
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
ostatecznie kupiłem Hanzel Brenta:

Minimalnie przekroczyłem zakładany budżet bo zapłaciłem 430.... Mam nadzieję, że to zakup na lata...

Minimalnie przekroczyłem zakładany budżet bo zapłaciłem 430.... Mam nadzieję, że to zakup na lata...
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !