Uwaga na kradzieże tablic
Moderator: Moderatorzy
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Uwaga na kradzieże tablic
Witam!
jaka jest cena benzyny- każdy wie i lepiej się nie zapowiada, właśnie z tego powodu wzmogły się kradzieże tablic rejestracyjnych. Złodzieje zrywają tablice, przykręcają do swojego auta i po zatankowaniu dają nogę. Kamery na stacji rejestrują tylko numery.
w ostatni poniedziałek spotkała mnie ta "przyjemność". Na policji razem ze mną zgłosiła się dziewczyna której gwizdneli blachy drugi raz w ciągu kilku dni, więc mój przypadek nie jest odosobniony.
Aby chociaż utrudnić złodziejowi kradzież warto blachy solidnie przykręcić! a jeśli już się zdarzy (odpukać) to od razu dzwońcie po gliny bo nie wiadomo do czego autko z waszymi blachami będzie użyte.
p.s. wtórnik tablic to koszt ok.100zł+tydzień czekania, nowe od ręki ale koszt 2x większy.pzdr
jaka jest cena benzyny- każdy wie i lepiej się nie zapowiada, właśnie z tego powodu wzmogły się kradzieże tablic rejestracyjnych. Złodzieje zrywają tablice, przykręcają do swojego auta i po zatankowaniu dają nogę. Kamery na stacji rejestrują tylko numery.
w ostatni poniedziałek spotkała mnie ta "przyjemność". Na policji razem ze mną zgłosiła się dziewczyna której gwizdneli blachy drugi raz w ciągu kilku dni, więc mój przypadek nie jest odosobniony.
Aby chociaż utrudnić złodziejowi kradzież warto blachy solidnie przykręcić! a jeśli już się zdarzy (odpukać) to od razu dzwońcie po gliny bo nie wiadomo do czego autko z waszymi blachami będzie użyte.
p.s. wtórnik tablic to koszt ok.100zł+tydzień czekania, nowe od ręki ale koszt 2x większy.pzdr
-
ELpYndoL
-
Adriano
Ja mam zawsze przykręcone blachy. Nawet nie tyle, że kradną co poprostu wypadają za ramek. Kiedyś ramek nie bylo i blachy trzeba było przykręcać, a obowiązku posiadania ramki chyba nie ma. A znam wiele osób, którym poprostu blachy wypadły, szczególnie przednie i to zimą jak wjeżdżali w jakieś zaspy więc chociażby dlatego warto przykręcić.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
a po ile jest teraz złom? jak buchną ze 30 to na jabola będzieKasia i Yanek pisze:PO CO je ukradli tego niewie nikt
a tak poważnie to 3-4 lata temu gwizdneli mi blachy po raz 1 i wtwdy nawet widziano złodziei więc o wypadnięciu nie ma mowy zwłaszcza że obie naraz. nic nie wiem o żadnym incydencie z moimi byłymi blachami więc albo ich nie użyto, albo kamera na obrobionej stacji "zaspała" albo to był po prostu wandalizm lub jeszcze coś innego/pzdr
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !