ubezpieczenia oc
Moderator: Moderatorzy
-
MARKKO
-
ELpYndoL
-
Vieczur
cidzej, cos jest nie tak..... ja 19 lat ... prawko mniej niz 5 lat ... samochod o pojemnosci od 1.6 ... zero znizek .... same nadwyzki (czas posiadania prawka + wiek) i dostalem ok 1600-1700 za rok
to juz bylo przegiecie a u Ciebie !!??
heh no chyba ze w tym momencie wychodzi brutalne porownanie Wawy z innymi miastami
heh no chyba ze w tym momencie wychodzi brutalne porownanie Wawy z innymi miastami
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
możliwe panowie, możliwe ...
w mojej firmie sprzedąją min włąsnie ubezpieczenia Warty (jestesmy brokerami warty) także raczej o pomyłce nie ma mowy. chłopaki powiedzieli mi wprost, że warta nie chce młodych kierowców, daje zaporowe stawki, bo postawili głównie na ludzi po 30-tym roku życia i dają nawet do 75% zniżki wtedy (chyba nikt więcej poza wartą tyle nie daje) ...
co do porównania miast to wejdzcie na strone Link4, tam jest kalkulator on-line (taki teoretyczny), wpiszcie swoje dane i dla porównania raz każcie sobie wyliczyć stawkę dla swojego miasta a drugi raz dla Warszawy-centrum. jak wam co najmniej szczęka nie opadnie to bede zdzwiony. kiedys porownywalem Golfa II silnik 1,6 W-wa i chyba Ostróda czy Olsztyn to była dwukrotna różnica.
w link4 zaproponowali mi ~1200zł za rok - no to już jest zdecydowanie lepiej
w mojej firmie sprzedąją min włąsnie ubezpieczenia Warty (jestesmy brokerami warty) także raczej o pomyłce nie ma mowy. chłopaki powiedzieli mi wprost, że warta nie chce młodych kierowców, daje zaporowe stawki, bo postawili głównie na ludzi po 30-tym roku życia i dają nawet do 75% zniżki wtedy (chyba nikt więcej poza wartą tyle nie daje) ...
co do porównania miast to wejdzcie na strone Link4, tam jest kalkulator on-line (taki teoretyczny), wpiszcie swoje dane i dla porównania raz każcie sobie wyliczyć stawkę dla swojego miasta a drugi raz dla Warszawy-centrum. jak wam co najmniej szczęka nie opadnie to bede zdzwiony. kiedys porownywalem Golfa II silnik 1,6 W-wa i chyba Ostróda czy Olsztyn to była dwukrotna różnica.
w link4 zaproponowali mi ~1200zł za rok - no to już jest zdecydowanie lepiej
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Ogólnie to jest tak,że im większy ubezpieczyciel tym więcej żąda, im większe miasto - tym większe stawki. Duża firma (PZU) musi zarobiś na te tłumy zbędnych urzędników i majątek ( siedziby, budynki), a mała może sobie pozwolić na zejście z ceną. No ale pozostaje jeszcze element niepewności przy wypłacie ewentualnego ubezpieczenia... choć w tym przypadku migają się i wielcy i mali
tylko że placówkę np.PZU znajdziesz w każdej choćby majmniejszej miejscowości a mała firma to czasem duży problem.
p.s. Ja zmieniałem na wiosnę firmę z PZU na Wartę- obecnie to 381zł na rok płatne w 2 ratach (60% za bezszkodową, 5% za przejście + dodatkowa zniżka) auto rejestrowane na śląsku./ pzdr
p.s. Ja zmieniałem na wiosnę firmę z PZU na Wartę- obecnie to 381zł na rok płatne w 2 ratach (60% za bezszkodową, 5% za przejście + dodatkowa zniżka) auto rejestrowane na śląsku./ pzdr
Ostatnio zmieniony 27 paź 2006, 12:37 przez Yagr, łącznie zmieniany 1 raz.