REJESTRACJA AUTA SPROWADZONEGO Z NIEMIC
Moderator: Moderatorzy
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Nie ciesz się Yanek, nasi zarządcy jeszcze jakoś wykombinuję jak zedrzeć kierowce!! pewnie znowu wymyślą nową "opłatę" np. za zużycie sygnalizacji świetlnej lub wprowadzą stałą stawkę za postój w korkuKasia i Yanek pisze:HURAAAAA
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
narazie chca wprowadzic oplate za kazdy wjazd do centrum (warszawy) - poj..bało ich
plus pomysl ch..ja religi dot. podwyzki OC o 20% na fundusz ofiar wypadkow
plus podniesienie akcyzy na paliwo o 25 gr w hurcie (ok. 30-35gr w detalu)
plus planowane wyrownanie cen gazu do 70% ceny benzyny (zgodnie z dyrektywami UE)
MAŁO WAM ???????????????????????????????????
ch..je jeb..ne !!! a dziury jak były tak są, a autostrad nie przybywa
plus pomysl ch..ja religi dot. podwyzki OC o 20% na fundusz ofiar wypadkow
plus podniesienie akcyzy na paliwo o 25 gr w hurcie (ok. 30-35gr w detalu)
plus planowane wyrownanie cen gazu do 70% ceny benzyny (zgodnie z dyrektywami UE)
MAŁO WAM ???????????????????????????????????
ch..je jeb..ne !!! a dziury jak były tak są, a autostrad nie przybywa
Ostatnio zmieniony 01 gru 2006, 23:46 przez cidzej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lucas7911
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
ja to już gdzieś słyszałem... czy czasem nie przed poprzednią podwyżką akcyzy? tą która poprzedziła podwyżki cen paliwa w detaluLucas7911 pisze:Importerzy paliwa zapowiedzieli że podwyżka akcyzy nie przeniesie się na ceny paliwa i podobno nie podrożeją
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Nie wierzę w to , że podwyżek nie będzie - tak twierdzą Ci co siedzą do góry a z góry nic nie widać.
Zakłady ubezpieczeniowe zapowiedziały podwyżki nawet do 20 % - słyszałem jakiegoś fachowca od rynków ubezpieczeniowych w Radiu Zet.
Ci tam na górze mogą sobie pogadać a spółki ubezpieczeniowe są prywatne nie państwowe i Ci z góry mają w tym zakresie tyle do powiedzenia co więźniowie w Oświęcimiu za Hitlera.
Zakłady ubezpieczeniowe zapowiedziały podwyżki nawet do 20 % - słyszałem jakiegoś fachowca od rynków ubezpieczeniowych w Radiu Zet.
Ci tam na górze mogą sobie pogadać a spółki ubezpieczeniowe są prywatne nie państwowe i Ci z góry mają w tym zakresie tyle do powiedzenia co więźniowie w Oświęcimiu za Hitlera.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
phyzy
Ostatnio glosno jest o zwrocie akcyzy, niewiadomo jak to bedzie , poki co mamy obnizona stawke, zapowiada sie podwyzki akcyzy, zmiany w ubezpieczeniach i inne, tak na zdrowy rozum to sa to przygotowania do ewentualnych zwrotow akcyzy za sprowadzenie auta, problem tylko w tym, ze nawet jezeli trybunal europejski wyda orzeczenie ze Polska musi zwrocic akcyze, to mozna sie spodziewac ponownego rozpatrwyania wnioskow i wlasciciele aut, ktorzy "podrasowali" wnioski (auto kosztowalo niby 50 euro albo i mniej) beda karani, albo beda mogli zapomniec o zwrocie. Plus oczywiscie podwyzki innych podatkow, zeby pokryc wyplaty, wynik bedzie taki ze dostaniemy zwroty, za to w sklepie bedziemy kupowac wszystko po drozszej cenie
-
Vieczur
gdybym napisal Ci za ile chodza takie escorciki w Niemczech to bys sie zalamaldarcun4 pisze:A tak poza tematem, to byłem właśnie na "autohaus'ah" w D,NL,B i F.Ceny powalające.Za mojego typa wołają 1200-1550 E
no ale nie odbiegajmy tu juz od tematu !
co do akcyzy... wiekszosc ludzi wpisuje na umowach zazwyczaj 100 Euro ... ja tez na wykazanej takiej kwocie sprzedalem dotychczas wszystkie autka... frontere rowniez wpisalem na 100 Euro - wyszlo mnie tej akcyzy wiec 12 zl
co sie dowiedzialem.. jesli auto byla za granica zameldowane przy ostatnim wlascicielu na przynajmniej pol roku, oraz jesli nie sprzeda sie go w Polsce przez okres przynajmniej 12 miesiecy to akcyza nas juz nie obejmuje.. niestety nie wiem na jakiej to zasadzie ... czy nie placi sie jej czy poprostu po roku mozna ubiegac sie o jej zwrot ... no ale przeciez kto bedzie sie ubiegal o zwrot np 12 zl
-
tomi
-
ELpYndoL
A na jakiej podstawie dostał TA kareTomi pisze:wyszedł od naczelnika załamany, dostał 6 000 zł kary
JAK ktos kupuje cos odemnie i mam gest to sprzedam mu nawet ZA 1zł i nikt mi tego nie zabroni
CHYBA ze były 2 umowy jedna np na 2000E a druga kupujacy spreparował wpusujac 100e
-
Vieczur
Tomi, grunt w tym by byc upartym i za wszelka cene nie wydac sie przypadkiem co do prawdziwej ceny ... a powiem Ci ze do naczelnika na dzien dzisiejszy wzywana jest mniej wiecej co 10 osoba 
heh no wiesz.... co do tych kwot starsznie zanizonych to mialem na mysli auta juz nieco wyeksploatowane i niezbyt rzucajace sie w oczy... np frontera z 94 roku, beemka z 1990, peugeot 106 z 96 ... ale Ty za swoja vectre masz juz medal za odwage
heh no wiesz.... co do tych kwot starsznie zanizonych to mialem na mysli auta juz nieco wyeksploatowane i niezbyt rzucajace sie w oczy... np frontera z 94 roku, beemka z 1990, peugeot 106 z 96 ... ale Ty za swoja vectre masz juz medal za odwage
-
ELpYndoL
-
tomi
Ten gościu podejrzewam ze dostał karę przez to ze się przyznał. Jak wyszedł to był załamany kupił auto za 10 000 zł a mu karę dowalili 6 000 zł. Pytaliśmy się, za co to tylko ręka machał i życzył powodzenia. Mnie trzymali 20 minut i ciągle na okrągło się pytali gdzie kupiłem, z kim byłem, kiedy jechałem, jakim samochodem i dziesięć razy ile dałem za samochód. Ja cięgle uparcie twierdziłem ze 100 euro, bo przecież tyle dałem
. Wszystko notował i twierdził, że będą sprawdzać czy tego dnia byłem w pracy czy miałem wolne. W końcu po dwudziestu minutach wydał mi zaświadczenie o zapłaconej akcyzie i było po sprawie. Grunt to trzymać się jednej wersji (czyli prawdy
) i nie mięknąc.